• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Luceplan

Det italienske lampefirma Luceplan blev grundlagt i 1978 af Riccardo Sarfatti (søn af belysningspioneren og grundlæggeren af Arteluce Gino Sarfatti), Paolo Rizzatto og Sandra Severi. Få flere oplysninger her.


Luceplan – kendt for teknisk innovativt lampedesign

Luceplan blev grundlagt i 1978 af Riccardo Sarfatti (søn af belysningspioneren og grundlæggeren af Arteluce Gino Sarfatti), Paolo Rizzatto og Sandra Severi. Den Milano-baserede virksomhed opnåede i første omgang anerkendelse gennem højteknologisk design til store projekter. Først i løbet er 1980'erne blev "projektlamperne" tilgængelige for et bredere publikum.

Allerede ved grundlæggelsen af Luceplan definerede arkitekten Paolo Rizzatto og ingeniøren og den senere medejer Alberto Meda deres lampers umiskendelige udseende, hvor de forener tekniske nyskabelser, en transparent konstruktion og en karakteristisk form. Eksempler på dette er den UFO-lignende pendel Titiana (Rizzatto, Meda 1989), hvis imponerende farvevirkninger opnås gennem anvendelse af et farvefiler, der er let at udskifte, og som kan justeres individuelt.

Fortebraccio, designet af Rizzatto og Meda i 1998 for Luceplan, er lige så interessant, eftersom den er den første bordlampe med halogenlyskilde, der fungerer uden transformer.

Luceplan – arkitektur som inspirationskilde

Siden anden halvdel af 1990'erne har flere og flere internationale designere såsom Ross Lovegrove, Alfredo Häberli eller Francisco Gomez Paz arbejdet for Luceplan. Luceplan står for inden- og udendørslamper i kvalitetsdesign til overkommelige priser. Fabrikanten har et stort sortiment af lamper, herunder pendler, væglamper, gulvlamper og bordlamper. Med Constanzina, designet af Paolo Rizzatto i 1992, har Luceplan formået at skabe en meget populær bordlampe med et diffust og behageligt varmt lys og et moderne og diskret udseende. Blandt Rizzattos berømte værker finder man også Constanza og Berenice – begge fås som bord- eller gulvlampe.

Lys, der forbedrer livskvaliteten, og samtidig er energieffektivt og miljøvenligt.

Luceplans filosofi -

Made in Light "Made in Light" – det er filosofien bag Luceplan. Sloganet forklarer, hvordan man sætter sig ud over geografiske forestillinger i den moderne verden.

Begrebet "Made in…" omsættes til en verden af lys, til et lys-defineret, imaginært rum uden grænser af nogen art. En verden af lys er et fælles sprog, som tales over hele verden og forener alle mennesker. Alfabetet i lysdesign, som Luceplan dygtigt formår at anvende baseret på viden og kompetence inden for design og produktion. Alt dette sammenfattes i "Luceplan – Made in Light".

Side af Luceplan


De vigtigste designs