Producentbanner - Masking Tape, 3840 x 1440
MT - Masking Tape:

MT - Masking Tape

Den klassiske malertape fra den japanske producent Kamoi Kakoshi blev oprindeligt brugt i latinamerikanske lakerings workshops for at undgå farve på specifikke dele.Det klassiske malertape fra den japanske producent Kamoi Kakoshi blev oprindeligt brugt i latinamerikanske lakerings workshops for at undgå farve på specifikke dele. Gennem tiden, har fans af det simple tape lavet af rispapir udviklet nye anvendelses muligheder og er begyndt at bruge malertape som et dekorations element.

Malertapens historie starter i 1923: Firmaet Kamoi Kokashi bliver grundlagt. Den japanske producent som har specialiseret sig indenfor fremstillingen af malertape ved brug af traditionel "Japan papir" – et papir, som er håndlavet af asiatiske buske. Da det naturlige papir besidder nogle fremragende kvaliteter (det er i stand til at blive fjernet uden at efterlade nogen spor), blev Kamoi Kokashi hurtigt en populær leverandør af malertape. Oprindeligt blev tapen især brugt i lakerings workshops: facader, biler og møbler blev lavet perfekt med Japan papir af Kokashi. Det japanske selskab levede i mange succesfulde årtier med ekspertise i fremstilling og forarbejdning af malertape.

I sommeren 2006 modtog den japanske producent Kamoi Kakoshi en meddelelse fra filigran tape entusiaster: De anvendte tapen til dekorative formål i forbindelse med udformningen af en bog og ønskede at få en tur på tape-fabrikken. Kort tid efter modtog Kamoi en udgave af bogen "Little press", som blev designet med malertape.

Designerne af bogen kom for at besøge tape-fabrikken og spurgte fabrikanterne om de kunne producere det i flere farver. Resten er historie: først blev 20 forskellige og elegante farvevariationer lanceret, som opfyldte de perfekte kvaliteter fra filigran rispapir. I mellemtiden er malertape tilgængelig i talrige andre farver og med mange forskellige motiver og mønstre.

Først da man begyndte at bruge tapen til dekorative formål blev malertapen kendt udenfor Japans grænse. Fabrikanten var i mellemtiden på berømte møbelmesser i Europa. Kamoi museet åbnede i en gammel fabrik i Japan-provinsen Okayama i 2012. Mange udstillinger i andre byer såsom Tokyo, Kyoto, Seoul eller Bangkok gjorde malertapen endnu mere berømt indenfor insideres kredse. Kamoi præsenterede nye ideer af tapen på "mt Expo" i Shibuya som gik ud på at konvertere malertape til en integreret del af arkitekturen ved at dække vægge og møbler.

Dette er, hvordan flere og flere private mennesker genkender tapen: Malertape tilbyder talrige forbrugsmuligheder med sine blide farver og Karakteristik fra filigran rispapir. Det efterlader ingen spor, når det er fjernet, man kan skrive på det, fylde det med flere klistermærker, dække gaver med det og bruge det til at hænge noter op på køleskabet.

Side af MT - Masking Tape