Normann københavn - Heima

Normann Copenhagen - Heima 3840x1440


Minimalistisk lysestage i støbejern

I henhold til nordisk mytologi betyder Heima "hjem" eller "verden". Designeren Francis Cayouette valgte udtrykket for sin serie af lysjernholdere af støbejern. Den ujævne, næsten kolde overflade giver Heima lysestage karakter, mens de runde former får den til at se moderne ud.

Designeren blev inspireret af den nordiske open fire-kultur og kunst- og håndværkbevægelse i 1950'erne, hvis hovedmateriale var støbejern. Heima hylder industrielt håndværk og nordisk tradition.

Designeren Francis Cayouette forklarer:“Håndværk skal have en genkendelsesværdi og en historie. Jeg har altid været fascineret af den nordiske tradition for belysning og hygge gennem en åben ild, og at arbejde med lysestagen var et valg, der syntes naturligt. Støbejern er en spændende råvare, der har været i brug i mange år. Det er let at røre ved og giver lysestager konturerne. Heima lysestage er enkel og stjæler ikke showet, men tilbyder i stedet plads til dens faktiske funktion, nemlig åben ild. ”

De minimalistiske lysestager er lavet af støbejern og blev skabt til en hyggelig sammenkomst i en venlig atmosfære. De er håndlavede og kan vidunderligt integreres i moderne og klassisk indretning.