Offecct

Offecct blev grundlagt i 1990 i Tibro i Sydsverige. Ud over berømte svenske designere har internationale designstjerner, såsom Alfredo Häberli og Karim Rashid skabt værker til de eftertragtede Offecct kollektioner.Design af mødesteder for kreative mennesker

Offecct blev grundlagt i 1990 i Tibro, Sverige. Firmanavnet er sat sammen af det svenske ord 'offentlig' og det engelske ord 'affect' (der betyder at påvirke). Ordspillet har fat i selve kernen i virksomheden: At påvirke det offentlige rum og skabe kreative mødesteder.

I sin egenskab af designvirksomhed, der fremstiller møbler til hjemmet og kontoret, har Offecct hentet en række anerkendte svenske designere ind, der skal puste liv i indretningen i såvel virksomheder som private hjem. De svenske designere omfatter blandt andre Monica Förster, Eero Koivisto, Ola Rune og Thomas Sandell.

Teamet ser først og fremmest sig selv som et "mødested for kreativitet", og derfor tiltrækker virksomheden også anerkendte internationale designere, såsom Karim Rashid og schweiziske Alfredo Häberli.

Nogle af Offeccts berømte værker er sofaen Orgy af Karim Rashid (2003), sofaen Easy Block af Jean Marie Massaud (2001) og lænestolen Solitaire af Alfredo Häberli (2001).

Et godt eksempel på virksomhedens ønske om at designe kreative offentlige rum er de akustiske paneler Soundwave. Scrunch og Geo forbedrer ikke blot akustikken i rummet og absorberer høje lyde, de er også udformet særdeles stilfuldt, så de er æstetisk behagelige at se på. Soundwave kollektionen er ideel til at skabe en stille, men indbydende stemning på kontorer og i offentligt rum og er blevet testet af det nationale, svenske test- og forskningsinstitut for akustik.

Ud over de mest berømte designs er der på adskillige offentlige steder over hele verden blevet møbleret med produkter fra Offecct. Eksempler på dette er Restaurant Kungsholmen i Stockholm, Pravda Restaurant i Helsinki, Danmarks Radio i Copenhagen, MoMA i New York og restauranten i Sfera bygningen i Kyoto.

Offecct

Side af Offecct


De vigtigste designs