Kvalitetsstempler og certifikater

Bæredygtig livsstil

Bæredygtighed, økologisk forenelighed og langtidsholdbar kvalitet – flere og flere forbrugere går op i mere end blot design, når de køber møbler. Kvalitetsstempler og certifikater fra anerkendte og uafhængige virksomheder informerer om kvaliteten og produktionen af et produkt.

Stempler og certifikater for møbler og tekstiler

Et af de første og ældste kvalitetsstempler erBlue Angel. Stemplet blev oprettet i 1978 på baggrund af en beslutning foretaget af den tyske forbundsregering og de tyske delstater, og det er i dag et miljøpolitisk instrument. Blue Angel opregner især de positive, miljømæssige og bæredygtige karakteristika ved et produkt. I takt med forbrugernes stigende bevidsthed har flere institutioner siden da forpligtet sig til regelmæssigt at afprøve, om deres produkter og producenternes betingelser lever op til bestemte kriterier.

Uanset materiale, miljøvenlighed, bæredygtighed eller bevis på at produktet er produceret under gode sociale betingelser, gør mærker og certifikater såsom Spielgut, Woolmark blend, GoodWeave og GS-stemplet det muligt for forbrugerne at købe møbler og tekstiler, der er produceret under fair og bæredygtige betingelser.