Økologisk ansvarlighed

Connox bekymrer sig om miljøet

Miljøet er vigtigt for os

Vores sociale ansvar er vigtigt for os, og miljøet er et område, der ligger os meget på sinde. Vi arbejder derfor med en bæredygtig forretningsstrategi, der fokuserer på et nøje afstemt forhold til naturressourcer og en række foranstaltninger til beskyttelse af miljøet. Det betyder, at vi har et næsten papirløst kontor, og at vi benytter os af vedvarende energikilder samt emballage af genbrugspapir.

100 % miljøvenlig elektricitet

Connox' energileverandør er Naturstrom, hvilket betyder, at 100 % af den elektricitet vi bruger kommer fra vedvarende energikilder. Vi sparer mere end 16 ton CO2 om året i forhold til at benytte en national leverandør af "blandet energi". Det svarer til ca. 805 træer. Vi er også med til at fremme udbredelsen af vedvarende energi: Mere end 200 nye miljøvenlige kraftværker er blevet bygget takket være støtten til Naturstrom.

GoGreen – miljøvenlig levering

DHL GoGreenFragtfirmaet DHL giver os mulighed for at CO2-neutralisere alle vores udgående pakker. For et mindre gebyr neutraliserer GoGreen-programmet de CO2-udledninger, som er en følge af vores leverancer. Vi har været med i programmet siden 15. august 2010, og det overordnede mål er at reducere alle CO2-udledninger fra Deutsche Post (det tyske postvæsen) med 30 % inden 2020. Du kan læse mere om GoGreen på gogreen.de.

Solenergi

Solar panels on the roof of ConnoxVi brænder for vedvarende energi, hvilket er grunden til, at vi har fået et enormt solcelleanlæg installeret på taget af vores bygning! Ved at udnytte solenergien er vi nu i stand til at producere 60.000 kWh pr. år, hvilket er mere end dobbelt så meget energi, som Connox forbruger med sine over 40 ansatte.
Ved at deltage i events som f.eks. Hannover fanger solen (Hannover auf Sonnenfang), gør vi, hvad vi kan for at overbevise andre firmaer om de mange fordele ved at installere solpaneler på ubrugte områder såsom tage. Ikke alene kan virksomhederne spare penge i det lange løb, men det er også med til at beskytte miljøet og nedbringe mængden af CO2 i atmosfæren. Ved at bruge solenergi i stedet for at afbrænde fossile brændstoffer, gør vores store tagområde helt sikkert nytte!

Bortskaffelse og genanvendelse

Blauer EngelVi har forpligtet os til korrekt bortskaffelse af alt vores affald. Når man har valgt at have et papirløst kontor, arbejder man også ud fra stærke principper om at undgå at generere affald, og vi forsøger derfor i første omgang slet ikke at producere affald. Vi går meget op i genanvendelse, og selv i vores pauser sørger vi for ikke at sende yoghurtbægre eller sølvpapir ud og fylde op på lossepladserne! Derfor er det oplagt for os at genbruge vores producenters forsendelsespakker og emballagematerialer.
Vores egne emballagematerialer er fremstillet af 100 % genbrugspapir og er certificeret i henhold til den tyske miljøstandard "Blauer Engel". Alle vores kasser og emballager er godkendt i henhold til den tyske emballagebekendtgørelse. Formålet med emballagebekendtgørelsen er at reducere miljøforurening med emballageaffald og at fremme genanvendelsen af emballagematerialer.