Ruckstuhl

Tæppefabrikken Ruckstuhl har fremstillet tæpper af høj kvalitet af naturfibre siden 1881. Familien har skabt sig et navn verden over baseret på sine eksklusive tæpper.Tæppefabrikken Ruckstuhl i schweiziske Langenthal har fremstillet tæpper af høj kvalitet af naturfibre siden 1881. Familien har skabt sig et navn verden over baseret på sin eksklusive tekstilgulvbelægning. Ruckstuhl tæpper kan anvendes i opholdsrum samt på offentlige steder og findes på talrige kontorer og mødelokaler i kendte virksomheder.

Ruckstuhl har omkring 80 medarbejdere. I fællesskab omdanner de "naturlige råvarer til kulturelle værdier" i Langenthal. Tekstilmaterialet er af central betydning for Ruckstuhls filosofi. Den vigtigste ressource er de naturlige, regenerative dyre- eller plantefibre. Sortimentet af materialer har mange facetter og omfatter f. eks. kokosnød, sisal, jute, bomuld, papirgarn, linned, ren ny uld samt bark og gedeuld.

Adspurgt om de benyttede materialer forklarer virksomheden: "Naturlige fibre sikrer et behagelig indeklima, skaber varme og komfort og har lang holdbarhed; de ældes smukt og er garanter for et tillidvækkende miljø på grund af deres oprindelighed og og ægthed.

Desuden kan naturlige fibre bortskaffes uden problemer. Ruckstuhl naturfibertæpper er udtryk for en enestående sammenhæng mellem funktion og æstetik. Materiale, struktur og farve skaber i fællesskab et harmonisk og koordineret udseende.

Dermed skaber de ikke bare levende overflader og et væld af farver, men også et samlet tidløst og underspillet design. Med hensyn til det funktionelle er tekstilerne særdeles holdbare og har lang levetid. Produktionen foregår på tunge væve for at sikre en tæt struktur og høj vægt af hvert enkelt tæppe.

Desuden anvendes der kun førsteklasses garn til vævningen og tuftningen. Virksomheden Ruckstuhl blev stiftet i 1881. Den blev etableret af Moritz Ruckstuhl, der fokuserede på at arbejde med naturlige materialer til gulvbelægninger af høj kvalitet. Den første produktion af kokosmåtter blev suppleret med papirgarn i krigstid.

Senere kom yderligere materialer som uld og sisalgarn til. I 1970'erne blev traditionel vævning erstattet af tuftning, hvilket gjorde det muligt at anvende flere materialer, således at produkter fremstillet af ren ny uld i dag udgør den største del af sortimentet. I 1985 blev Peter Ruckstuhl den fjerde generation som direktør for virksomheden. I dag er Ruckstuhl er en internationalt anerkendt virksomhed, som har øget sin eksport i de seneste årtier betydeligt.

Desuden har Ruckstuhl showrooms i Milano, Paris og New York. Ruckstuhls hovedsortiment består af tæpper, som er opdelt i fem kollektioner. Opdelingen er nemt at foretage ud fra de fem vigtigste ressourcer:

kokosolie, sisal, uld, linned, træ. Herudover har man "plus" kollektionen, der omfatter eksterne designeres kreationer. Ruckstuhl koncentrerer sig nu om et andet produktområde På grund af den stadig større udbredelse af hårde gulves er der i de senere år opstået akustikproblemer i offentlige områder, kontorer og opholdsrum. Sammen med den internationalt anerkendte arkitekt og designer Matteo Thun og akustikekspert Dr. Christian Nocke søger Ruckstuhl efter løsninger, der opfylder kravene til såvel rumakustik som produktdesign. Resultatet af denne indsats var Panello kollektionen, der blev lanceret i 2007.

Side af Ruckstuhl


De vigtigste designs