Sambonet – banner
Sambonet

Sambonet

Den italienske producent Sambonets historie begynder allerede i 1856. I dag er det børsnoterede selskab er en af de førende producenter af designervarer af høj kvalitet til bord og køkken.Sambonet gryder og køkkentilbehør fremstilles af terrakotta

Den italienske producent Sambonets historie begynder allerede i 1856. Giuseppe Sambonet blev født som søn af en adelsmand i Vercelli. Efter endt uddannelse på kunstakademiet bliver han guldsmed og etablerer virksomheden Giuseppe Sambonet.

I begyndelsen af det 20. århundrede var Sambonet den officielle leverandør af smykker til mange adelige familier, herunder hertuginden af Genova og greven af Torino. På trods af disse traditionelle værdier har italienerne altid været nyskabende: I 1932 indvier Sambonet et produktionsanlæg i industriel skala og øger produktionen betydeligt. Seks år senere udvikler den italienske virksomhed en innovativ metode til produktion af rustfrit bestik og sølvbelægning af stål.

Designerprodukter til bord og køkken

I 1947 påbegynder Sambonet produktionen af knive og blade i rustfrit stål med en patenteret teknologi.
I 1956 indtager Sambonet det internationale marked: Den familieejede virksomhed vinder blandt 53 konkurrenter en kontrakt om at producere en keramisk serie til Hilton Hotel i Cairo i Egypten – dermed træder Sambonet ind på den globale scene.

Siden da har flere og flere internationalt kendte designere skabt produkter for Sambonet. Mange af disse produkter har fundet plads på kunstmuseer, bl.a. MoMA i New York City, eller vundet vigtige priser, herunder Compasso d'Oro.

I dag er Sambonet er en af de førende producenter af designervarer til bord og køkken, både til personlig brug og til restaurations- og hotelbranchen. Herunder den velkendte grydeserie Sambonet Terra.Cotto.
Der er nu også andre mærker, der hører ind under den børsnoterede virksomhed, bl.a. den traditionsrige tyske producent Rosenthal.

Side af Sambonet