Skultuna

Skultuna har fremstillet sine produkter i byen af samme navn i over 400 år. Producenten Skultuna fremstiller morgendagens klassikere med respekt for kvalitet, funktion og design.Skultuna har haft sin produktion i byen af samme navn i over 400 år. Producenten Skultuna fremstiller morgendagens klassikere med respekt for kvalitet, funktion og design.

Skultuna blev grundlagt i 1607, og i starten lavede man messingprodukter af høj kvalitet til den svenske konge Karl IX. De første håndværksmestre hos Skultuna blev dengang hentet fra Tyskland og Holland, men produktionen blev sidenhen specialiseret i Sverige. I det 15. og 16. århundrede var design en del af landets håndværkstradition. Industrielle metoder begyndte at se dagens lys i slutningen af det 17. århundrede med standardisering af processer og metoder – det man i dag under et kalder industri.

Tradition og fornyelse

Tradition er omdrejningspunktet for Skultuna. Man fremstiller moderne produkter, men den flere hundrede år gamle ånd hersker stadig over foretagendet. Tiderne har indimellem været hårde ved Skultuna, men firmaet har stadig til huse, hvor det i sin tid blev grundlagt. Store brande i de seneste århundreder har ikke kunnet gøre det af med Skultuna.

Gennem årene har Skultuna har arbejdet sammen med flere berømte designere. Og det gør man stadig, ligesom firmaets beliggenhed stadig er i hjertet af Sverige.

Side af Skultuna