Spiegelau

Spiegelau GmbH med hovedsæde i den Bayerske Skov har produceret drikkeglas, vinkarafler og andet krystalglastilbehør siden 1500-tallet. Siden 2004 har det tilhørt firmaet Riedel Glas og producerer 20 mio. glas om året.



Spiegelau glas - Krystalglas af høj kvalitet fra den Bayerske Skov

Spiegelau GmbH med hovedsæde i den Bayerske Skov har produceret drikkeglas, vinkarafler og andet krystalglastilbehør siden 1500-tallet. Glasværket blev første gang nævnt i Erasmus Mospurgers testamente fra 1521. Glasproducenten er især kendt for sine spejle af krystalglas og for det 19. århundredes populære snusflasker. I det 20. århundrede skiftede firmaet ofte ejer.

To verdenskrige bragte igen og igen glasfabrikken i økonomiske vanskeligheder og tvang de skiftende ejere til enten at sælge fabrikken eller at lukke den. Fra midten af 70'erne fortsatte produktionen på glasværket som en del af Württembergische Metallwarenfabrik med over 500 medarbejdere, indtil de blev opkøbt af Nachtmann Bleikristallwerke i 1990. Siden 2004 har Spiegelau glasværket tilhørt det østrigske firma Riedel Glas. Produktionen i byen Spiegelau blev indstillet i 2008. Ikke desto mindre produceres der hvert år mere end 20 millioner glas under navnet Spiegelau Glas på forskellige lokaliteter ejet af Riedel Glas i Tyskland.

Glassene fra Spiegelau Glas' produktion er kendetegnet ved klar krystal og høj glans. Glassene fremstilles i Tyskland med håndværksmæssig dygtighed og med den nyeste teknologi og de nyeste teknikker. På den måde kan Spiegelau tilbyde glas af høj kvalitet til rimelige priser.

Side af Spiegelau