Spring

Historien bag brandet Spring er en velskrevet krønike fuld af køkkenideer. Virksomheden blev grundlagt i 1946, hvor Spring brødrene dedikerede sig til kvalitet og innovation fra dag ét.Historien bag brandet Spring er en velskrevet krønike fuld af køkkenideer. Virksomheden blev grundlagt i 1946, hvor Spring brødrene dedikerede sig til kvalitet og innovation fra dag ét.

Lige siden har omdrejningspunktet været brugerne – private og professionelle kokke, der er dedikerede til raffineret, kultiveret og sofistikeret kulinarisk kunst. Brandet Spring har op igennem årene udviklet produkter, der har skrevet historie med deres banebrydende innovation inden for madlavning og bordservice.

Det er selve produktideen, der er kerneværdien i de produkter, der udvikles af Spring, og den skal fungere fra produktion til daglig brug. Først når et produkt er blevet testet og godkendt af ægte køkkenfagfolk, bliver det introduceret på markedet. Navnet Spring er forbundet med alsidige idéer, der igen og igen har bestået og stadig består deres prøve i køkkener og på borde rundt omkring.

Spring opfandt fonduegryden Bourguignonne allerede i 1953, og gjorde dermed madlavning ved bordet socialt acceptabelt. Efter lang tids introduktion og tilvænning er denne nye form for madlavning blevet meget populær rundt om i verden. Også i dag bliver der solgt mange rechaud’er og caquelon’er med matchende bestik til de mange forskellige typer tilberedelse. Da brænderen uden væge blev opfundet i 1955, blev det en yderligere milepæl for sikker madlavning ved bordet. Springs rechaud er blevet eksporteret siden 1963, så den nu kan fås i over 60 lande.

Springs avancerede produktionsprocesser giver også anledning til at bruge nye materialer. I 1963 blev de to dobbelte belægninger silinox (sølv og rustfrit stål) og culinox (kobber og rustfrit stål) introduceret i produktionen.

Springs image bredte sig til hele verden, hvilket blev starten på det mangeårige samarbejde med det amerikanske selskab All-Clad i 1980/81 . Familien Spring fik licens til fremstilling af de banebrydende, flerstrengede materialer, der siden er blevet brugt i produktionen af Spring kogegrej. Dette var både en nyhed og et stort fremskridt for køkkener i hele Europa.

Umiddelbart herefter opdagede Spring nogle nye teknologier og begyndte allerede i 1994 at fremstille sin grydeserie af flerstrengede materialer, der kunne tåle induktion. Som et led i tendensen med mobil madlavning begyndte Spring at fremstille induktionskogeplader til professionel brug i 2003. I 2004 introducerede Spring en verdensnyhed. Raclette 2+ var den første modulopbyggede raclette grill til 2-10 personer.

Spring arbejder løbende på at udvikle værktøjer til passionerede kokke; værktøjer, der kan sikre gode resultater igennem mange års brug i køkkenet. Et af disse er stegepanden (med sliplet) Vulcano GLI , der kan genforsegles.

For at sikre brandet Springs fremtid overtog selskabet All-Clad ledelsen og brandet i maj 2002. Spring blev integreret i Waterford-Wedgwood koncernen som All-Clad Switzerland med hovedsæde i Waterford, Irland. Da moderselskabet solgte All-Clad USA i juni 2004, forblev Eschlikon virksomheden som en del af Waterford-Wedgwood koncernen under navnet Spring Schweiz GmbH. Dette brand omfatter andre store brands, som alle er avancerede producenter af køkkenudstyr og bordservice – som f.eks. Rosenthal fra Wedgwood og Waterford Crystal.

Side af Spring