Swedese

Swedese blev grundlagt i 1945 af de to brødre Yngve og Jerker Ekström og Sven Bertil Sjöqvist. Swedese har specialiseret sig i møbelproduktion.Swedese blev grundlagt i 1945 af de to brødre Yngve og Jerker Ekström og Sven Bertil Sjöqvist. Yngve Ekström stod i spidsen for virksomheden, indtil han afgik ved døden. I dag ledes virksomheden af Elisabeth Johansson. Hovedkontoret ligger i Vaggeryd i Småland, Sverige, hvor virksomhedens første fabrik er beliggende.

Swedese har specialiseret sig i møbelproduktion. Virksomhedens mål er at skabe smukke møbler, som bygger på traditionerne inden for moderne skandinavisk design. Swedese arbejder derfor med fremadskuende designere, som også tror på arkitekturens tidløse idealer. Swedese producerer møbler med høj komfort og avancerede tekniske innovationer.

Yngve Ekström, en af Swedeses medstiftere, var en universel designer, som forstod at designe hele huse, men også vidste, hvordan man designer møbler og endda tøj. Sammen med velkendte designerikoner som Alvar Aalto, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen og Poul Kjærholm, udgjorde Yngve Ekström kernen i en generation af designere, som gjorde begrebet skandinavisk design kendt over hele verden. Det mest velkendte design af Ekström er Lamino-lænestolen fra 1956, som stadig fremstilles og sælges over hele verden.

Side af Swedese