Vitra Design Museum

På Vitra Campus befinder der sig, ud over en trendsættende arkitektur, også et af verdens førende designmuseer. Vitra Design Museum supplerer Vitra workshoppen med endnu et enestående element.Historie og nutidens design

På Vitra Campus befinder der sig, udover en trendsættende arkitektur, også et af verdens førende designmuseer. Vitra Design Museum supplerer Vitra workshoppen med endnu et enestående element.

Det ses allerede tydeligt udefra, at arkitekten Frank Gehry har gjort sit arbejde: Vitra Design Museum er amerikanerens første projekt uden for USA. Designmuseet er med sin dekonstruerede stil en milepæl i moderne arkitektur, der med sin ekspressive kunst er helt enestående.

Det udendørs udtryk opfylder fuldstændigt de indendørs værdier: Besøgende får et indblik i designs betydning og mangfoldighed på to til tre udstillinger hvert år om designs historiske og aktuelle udvikling. Inspirationer, processer og baggrunde præsenteres smukt og designkategorier som arkitektur, kunst og kultur bliver introduceret.

Det grundlæggende i udstillingen på Vitra Design Museum er den brede kollektion af møbler, lamper og industrielt design fra Vitra, der er blandt den største i verden. Vitras kollektion af industrielt fremstillede produkter går helt tilbage til 1850 og frem til i dag. Næsten alle udstillingerne er vandreudstillinger, der også vises på andre designmuseer i verden.

Et besøg på Vitra Design Museums fuldendes med omfattende tilbud af events, guidede besøg og workshops. Den arkitektoniske rundvisning på Vitra Campus viser forholdet mellem design og de forskellige arkitektoniske stilarter, der er repræsenteret af verdenskendte arkitekters forskellige bygninger. I Vitra Huset er der endelig mulighed for at opleve design i harmoniske omgivelser og købe miniaturer af møbelklassikere, genudgivelser af berømte designklassikere samt designerprodukter.

Side af Vitra Design Museum