Vitra - Pantonstol serie

Vitra – Pantonstol kollektion - banner
Filter 

Farver  
Hovedkategori  
Sortér: Mest populær  


Designikon fra Verner Panton

Pantonstolen er et ikon for midten af det 20'ende århundrede. Det er den mest konsekvente udtryk for et designkoncept, som ønsker at realisere et objekt med en flydende form fra et enkelt materiale.

Den danske designer Verner Panton arbejdede i mange år på ideen om at skabe en plastik stol fra en enkelt støbt. Sammen med Vitra, blev de første prototyper skabt i 60'erne, med Pantonstolen produceres seriefremstillede siden 1967. Siden introduktionen, er Pantonstolen gået gennem flere produktion faser som følge af teknologiske fremskridt i anvendelsen af plast.

I slutningen af 90'erne samarbejdede Vitra med Verner Panton om at lave den endelige godkendte version af Pantonstolen. Med denne model blev Pantons endelige mål nået: en plasticstol som et billigt industriprodukt.


 

Pantonstolens konstruktion

Pantonstolen fremstilles ved hjælp af en moderne sprøjtestøbeproces. Grundmaterialet, et 230 °C varmt granulat, sprøjtes ind i en støbeform. Med en vægt på 10 tons presser maskinen stolen i facon, så den får sit ikoniske design. Efter nedkøling fjernes den forreste del af formen, og så er Pantonstolen næsten klar. Derefter færdiggøres kanterne, og andre fine detaljer efterbearbejdes – og før man ved af det, er en ny designerkreation kommet til verden.

Designer