xO Design

Tilbage i 1984 var Philippe Starck på vej mod stjernestatus, og Gérard Mialet var optimistisk. Sammen tog de skridtet, krydsede stregen og besluttede sig for at skabe et nyt designfirma. Og det blev xO. Med Starcks ord: "For at skabe et smukt barn er foræxO. En gammel cognac? "Kys og kram"? Nej. Prøv igen. Forsøg ikke at anvende et kendt mønster. Det er et kryds og en bolle. Hvis du kan lide rebusser, kan du oven i købet læse det som "kryds stregen". Forstår du? Nu er det indlysende. Det er, hvad design handler om: Et nyt syn på tingene. At sammensætte former, som ikke ser ud til at kunne fungere naturligt sammen og opdage, at det gør de rent faktisk. Ligesom et kryds og en cirkel. Simpelt, grafisk – og alligevel overraskende.

Tilbage i 1984 var Philippe Starck på vej mod stjernestatus, og Gérard Mialet var optimistisk. Sammen tog de skridtet, krydsede stregen og besluttede sig for at skabe et nyt designfirma. Og det blev xO. Med Starcks ord: "For at skabe et smukt barn er forældrene nødt til at være forelskede". xO er helt sikkert en kærlighedsaffære. Gérard Mialet husker med glæde tilbage på den spæde begyndelse. Det var bare så sjovt, alt var muligt. Ray Hollis, Dr. Sonderbar og Dole Melipone er de helte, som Starck og Mialet, mirakelmagerne inden for design, byggede det legendariske xO på.

I 1996 tager xO endnu et modigt skridt mod industriel fremstilling. Gérard Mialet lancerer Starcks Bubu 1er. Bubu er en sprøjtestøbt taburet af polypropylen. Den er også en kæmpe kommerciel succes. Og en omvendt krone. Et symbol på demokratisering?

xO mestrer hævdvundne snedkeres jargon, men taler også adskillige andre sprog – alt lige fra værktøjsmagernes og sprøjtestøbernes tekniske termer og keramikernes og metallurgernes modersmål. Denne kalejdoskopiske vision for sin forretning og Starcks urokkelige støtte er de to vigtigste faktorer for xO's succes.

xO har i bogstaveligste forstand overskredet grænser. For xO er design ikke længere forbeholdt en europæisk elite. xO får fuldt udbytte af fordelene ved globaliseringen: Nye lande, nye distributionskanaler, nye vilkår på forretningsscenen.

Side af xO Design


De vigtigste designs