Zieta Prozessdesign

Zieta er en polsk virksomhed, der blev grundlagt af Oskar Zieta i 2007. Målet er at udvikle innovativt design med mere intelligent teknologi til fremtiden.Zieta er en polsk virksomhed, der blev grundlagt af Oskar Zieta i 2007. Målet er at udvikle innovativt design med mere intelligent teknologi til fremtiden.

Selskabets grundlægger, Oskar Zieta, studerede arkitektur i Stettin og begyndte efterfølgende sin videreuddannelse på ETH Zürich, hvor han har været ansat som undervisningsassistent i CAAD (Computer Aided Architectural Design) siden 2003. Allerede under studiet fokuserede han på plademetalarbejde og udviklede den såkaldte "FIDU teknologi."

FIDU (Freie Innen-Druck Umformung) står for "fri indvendig trykformning." Ved at oppumpe to stålplader, hvor kanterne er svejset sammen, skabes et 3D-objekt. På grund af den innovative fremstillingsprocessen er hvert objekt unikt, da man ikke kan kontrollere alle deformationer på plademetallet. FIDU er således en effektiv proces ved masseproduktion, der muliggør produktion af innovative, kundeorienterede, bioniske former og 100 % genanvendelig genstande.

Foruden deres unikke form er en anden fordel ved objekterne deres lette vægt og den forholdsmæssigt høje modstandskraft. Ud over deres mest berømte produkt – Plopp stolen – der blev tildelt Red Dot Design Award i 2008, findes der adskillige andre objekter i Zetas standardkollektion. Zieta har også kollektionerne Zieta Beta og Zieta Limited, der omfatter originale produkter i eksperiment- eller prototypefasen eller begrænsede udgaver i kvalitetsmaterialer såsom messing eller kobber.

Side af Zieta Prozessdesign


 

Helt oppustet

Designeren Zieta anvender en unik fremstillingsproces til sin Plopp Mini skammel, der gør hver enkelt skammel til en unik version af designet. Se videoen for at få yderligere oplysninger.