• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Lystendenserne 2022/23

Det begynder igen, den mørke og hyggelige årstid. Langsomt men sikkert nærmer vi os begyndelsen af efteråret. Men hvad er de køligere måneder uden et behageligt lysfyldt hjem? Armaturer bør ikke mangle lige nu og udstråler en fantastisk feel-good karakter.

Vi viser dig, hvilke belysningstrends, der dukker op for efteråret og vinteren 2022/23, og hvordan du kan give dit hjem en trendy og stilfuld karakter:

1.Hvilke farver er populære?
2.Bæredygtighed: Gå foran med et godt eksempel
3.Hvad de ekstraordinære former handler om
4.Hjemmekontor: Sæt kontoret i det rigtige lys
5.Praktiske batterilys & sammensmeltningen af indendørs og udendørs
6.Konklusion
.

1. Hvilke farver er populære?

Matte, klassiske og pastelfarvede nuancer:
Klassikerne blandt lysene vil fortsætte med at eksistere. Bløde og lette, selv sommerlige pastelnuancer er uundværlige i år. Matte overflader er særligt trendy dette efterår og vinter. Pastelfarvede matte lys får rummet til at fremstå blødt og lyst. De lader ikke sommerens munterhed gå væk og udlever deres muntre udstråling selv i den mørke og kolde årstid.

I de mørke måneder kan ikke kun lys i matte pasteltoner betage, men også farven krom er tilbage på mode. Kromfarvede lys får rummet til at fremstå elegant og værdifuldt.

Panthella Bordlampe 320, Krom af Louis Poulsen
Butterfly bordlampe Ø 21 cm x H 40 cm, krom fra Frandsen
A330S Golden Bell væglampe af Artek i krom
 
 

Naturligvis skal efterårets og vinterens klassikere heller ikke mangle: Afdæmpede farver og jordfarver findes ofte og giver en hyggelig, vinterlig atmosfære. Indirekte lyspletter i forskellige kroge får boligen til at fremstå særligt hyggelig. Oplev flere spændende højdepunkter om emnet lys i dette års belysningsspecial og forvandl din stue til et rigtigt sted for velvære.

trendfarve orange:
I forhold til sidste år kan det tydeligt konstateres, at trendfarven orange strækker sig fra sommer til efterår og vinter. Orange lys formidler en solrig, varm følelse, som ikke bør mangle, især i den mørke årstid.

Orange-farvede lys formidler dog ikke kun en hyggelig karakter, de er også rigtige blikfang og giver dit hjem et stilrent look. Det være sig højdepunktet i stuen, gangen eller på natbordet. De er i gode hænder overalt og får bogstaveligt talt værelser til at stråle.

Iittala – Leimu lampe, lille
Snoopy bordlampe fra Flos i orange
Asteria Mini LED pendel fra Umage, messing/nuance orange
Tolomeo Micro bordlampe fra Artemide i orange
Slimsophie gulvlampe med LED-lysdæmper fra frauMaier i orange
Putki bordlampe fra Iittala i kobber
Panthella Mini bordlampe Ø 25 cm af Louis Poulsen i orange
 
 

2. Bæredygtighed: Gå foran med et godt eksempel

Fra LED-lys til bæredygtige materialer
Lysene fra denne sæson imponerer ikke kun med deres ofte bearbejdede LED-elementer med lang levetid og deres energieffektivitet. I de fleste tilfælde er de også kendetegnet ved bæredygtige, genbrugsmaterialer. Emnet bæredygtighed bliver stadig vigtigere for producenterne, hvorfor produktionen mange steder omlægges og gradvist bliver mere miljøvenlig.

3. Hvad de ekstraordinære former handler om

Fra store og abstrakte blikfang til lys med organiske former.
I år er mange nye lampeformer ved at blive en trend: En pompøs, kæmpe loft- og pendel er ikke ualmindeligt dette efterår og vinter. Store lamper er velegnede som et ægte statement i dit hjem. Disse iøjnefaldende store lys er dog ikke for prangende, de er ofte holdt enkle, hvilket gør det muligt for dem at putte sig godt ind i rummet.

Howard lysekrone i porcelæn

Vi finder også mange skulpturelle og organiske former. Tendensen fortsætter hele året. Om sommeren kunne man finde mange skulpturelle vaser og dekorative genstande, til efterårs- og vintersæsonen afspejles de organiske former i form af lamper. På denne måde kan forskellige dekorative elementer perfekt kombineres med de nye lys.

4. Hjemmekontor: Sæt kontoret i det rigtige lys

At finde den rigtige lampe til mobilt arbejde og hjemmekontor er meget nemt i år. Der er et væld af nye farverige såvel som simple eller usædvanlige bordlamper, så der er en passende bordlampe til ethvert hjemmekontor og enhver smag.

Siden sidste år er emnet hjemmearbejde blevet mere og mere dybt integreret i vores hjem. Gør dit kontor derhjemme til et absolut velværested med en passende lampe. På den måde kan det positive udseende og indretning have betydning for dit velbefindende og du kan godt starte den mørke årstid.

Fortebraccio skrivebordslampe D33N.100 fra Luceplan fra sort
NJP Mini LED bordlampe, rosa brun af Louis Poulsen
Bordlampe Nico by Collection i farven sort mat
KAISER idell 6556-T bordlampe fra Fritz Hansen i grå
Birdy Swing bordlampe fra Northern i sort / rustfrit stål version
 
 

5. Praktiske batterilys & sammensmeltning af indendørs og udendørs

Batterilys er ikke kun et godt højdepunkt på altanen eller i haven om sommeren. På grund af deres fleksibilitet og bærbare funktionalitet kan de placeres i huset eller lejligheden. Det er særligt praktisk, at du kan tage dem med dig overalt, og de udsender et behageligt varmt lys. Batterilygterne kan bruges i hver sæson.Piton LED genopladeligt batterilys fra Muuto kan bruges universelt:

Tom Chung, designer af Muuto siger:Min idé til Piton kom fra et ønske om at skabe en genopladelig, bærbar lampe, der kunne tilpasses på mange måder og fungere i forskellige miljøer. Jeg ønskede, at designet skulle opfylde de grundlæggende funktioner i en lommelygte: give sikkerhed og varme samtidig med, at synsfeltet klart oplyses. Kort sagt er den bærbare piton-lampe designet til at opmuntre kunden til at udforske deres omgivelser.

6. Konklusion

Sammenfattende er der ingen grænser for lysene i år. Fra pastelfarvede, matte overflader til highlights, såsom orange lys. Men afdæmpede farver og ægte klassikere kan også findes.
Derudover finder vi her i efteråret og vinteren mange organiske og skulpturelle former, der ideelt kan kombineres med de matchende vaser.

Fritz Hansen - Concert P1 pendel, hvid
Hashira batterilygte, Ø 10 cm, rå fra Audo
Levitate pendel, Ø 28 cm, salviegrøn / messing fra Audo
Stolpe LED gulvlampe fra Muuto i sort
Era lysekrone, cashmere fra ferm Living
Pantop pendel Ø 23 cm fra Verpan i dusty blue
Luminator gulvlampe H 189 cm, hvid fra Flos
 
 

Vare fra 16.08.2022, af Celine Richert

Alle varer fra denne kategori News & Trends