• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Eckart Muthesius


Eckart Muthesius

Efter sine studier ved United State College for Applied Arts i Berlin og det polytekniske universitet i London arbejdede Eckard Muthesius (1904-1989) først hos arkitektfirmaet James & Yerbury og senere for Sir Raymond Unwin. Herefter kom han i mesterlære i firmaet, der tilhørte hans far, Hermann Muthesius, grundlægger af det tyske Werkbund.

I 1929 mødte han Prins Yeshwant Rao Holkar Bahadur, som senere blev maharajahen af Indore, i Oxford. Han bestilte ham til at bygge og indrette sit palads "Manik Bagh", hvilket betyder "rubinhaven". I løbet af de 4 år skabte han Art Deco-juvel. Muthesius skabte paladsets design og designet af mange møbler og lamper; han integrerede desuden møbler fra Eileen Gray, Le Corbusier og mange flere.

Fra 1936 til 1939 var Muthesius leder af den kommunale planlægnings- og ombygningsmyndighed og rådgivende arkitekt for Indore. Da krigen brød ud, måtte han forlade Indien og vende tilbage til Berlin, hvor han arbejdede som freelancearkitekt. I dag er huser "Manik Bagh"-paladset finansministeriet i delstaten Maghya Pradesh. Interiøret blev bortauktioneret til højestbydende i 1980 i Sporting d'hiver i Monte Carlo af Sotheby Parke Barnet – en hyldest til Eckart Muthesius.


Brands