• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Jette Frölich


Jette Frölich

Juledesign

Jette Frölich, født i 1940, er en dansk designer, der er mest kendt for sine juledekorationsdesign. Ud over stearinlys designer hun hovedsageligt detaljerede papirvarer baseret på naturlige motiver.

Papir fungerer

I 1966 begyndte Jette Frölich at designe mobiltelefoner ud af papir. Det danske interiørdesignmagasin Bo Bedre bemærkede hende og offentliggjorde sine kunstneriske ideer i sin juleudgave.
Kort tid derefter tilbragte hun 3 år med sin familie i Teheran, hvor hun primært blev inspireret af de filigranagtige minareter og detaljerede ornamenter i Persien.

I 1973 vendte hun tilbage til Danmark med sin mand og 4 børn og købte en lille håndværksvirksomhed. De lavede dekorationer af naturlige materialer som fyrreskegler. Et andet højdepunkt i hendes karriere var præsentationen af hendes julekollektion i det berømte danske designcenter Den Permanente. Samtidig åbnede hun sin egen juleudstilling i sit private hjem. Lidt efter lidt blev deres papirudskæringer mere og mere vellykkede.

Årets juleartist

Det skandinaviske center for dansk og internationalt design Illums Bolighus bad dig i 1976 om at dekorere et 24 meter højt juletræ. Illums Bolighus, en af de officielle kongelige leverandører til den danske domstol, gjorde Jette Frölich til julekunstner for året. I 2001 blev hun tildelt denne titel for 5. Gang i træk. Hun arbejder også for andre virksomheder som Holmegaard, Georg Jensen og mange flere.

Side af Jette Frölich


Brands