• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Mario Bellini


Mario Bellini

Mario Bellini er en internationalt anerkendt arkitekt og designer. Han har allerede vundet den eftertragtede pris Compasso d'Oro otte gange og har desuden modtaget andre berømte arkitekturpriser såsom Medaglia d'Oro (2004), der uddeles af den italienske præsident for bidrag inden for design og arkitektur i hele verden, og Ambrogino d'Oro (2011), der uddeles af Milanos bystyre for bidrag til civilsamfundet.

Mario Bellini har holdt foredrag på utallige kulturcentre rundt om i verden og var redaktør af det berømte magasin Domos fra 1985 til 1991.

25 af hans værker indgår i den permanente samling på New York Museum of Modern Art, som også afholdt en retrospektiv soloudstilling af hans værker i 1987. Derudover har Mario Bellini været involveret i et utal af kunst-, design- og arkitekturudstillinger i Italien og resten af verden.

Siden 1980'erne har Bellini næsten udelukkende fokuseret på arkitektur. Han står blandt andet bag messeområdet Portello i Milano, Villa Erba i Cernobbio, Tokyo Design Center i Japan, Natuzzi Americas hovedkvarter i USA, messecenteret i Essen i Tyskland, National Gallery of Victoria i Melbourne, hovedkvarteret for Deutsche Bank i Frankfurt am Main, Verona Forum Complex, bymuseet i Bologna og institut for islamisk kunst ved Louvre i Paris.

Side af Mario Bellini