• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Flos - Taccia-samling

Flos - Taccia-samling

Klassiske lamper af Flos

Allerede i 1958 designet Achille og Pier Giacomo Castiglioni bord- og gulvlamper i Taccia-kollektionen til Flos. I dag skinner klassikerne med avanceret belysningsteknologi.

I et interview fra 1970 sagde den gamle mester Achille Castiglioni om Taccia:For os er det Mercedes-Benz under lysene; et symbol på succes, muligvis fordi basen ligner en gammel kolonne. Da vi designede Taccia-lampen, var fokus imidlertid ikke på prestige. Vi var hovedsageligt optaget af en overflade, der forbliver cool ”.

Castiglionis undfangede begrebet Tacchia i 1958, og prototypen blev præsenteret et år senere. Producenten Flos tog dog lang tid på at kontrollere designet inden starten af serieproduktionen af Tacchia-lampen i 1962.

Den klassiske armatur tilbyder indirekte og reflekterende belysning såvel som en justerbar glasdiffusor: LED-lampen i basen lyser reflektorpladen indefra, som derefter reflekterer lyset i den ønskede retning. På trods af sin temmelig usædvanlige måde at generere lys er Taccia LED velegnet til forskellige formål: som en skrivebordslampe til arbejde, på kommoden i stuen og soveværelset som omgivende belysning eller som en gulvlampe.