• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Grythyttan

I 1895 begyndte familien Lindqvist at fremstille hestesko i Grythyttan, Sverige. Artur Lindqvist overtog senere familievirksomheden fra sin far Karl.


Svenske traditionelle møbler

I 1895 begyndte familien Lindqvist at fremstille hestesko i Grythyttan, Sverige. Artur Lindqvist overtog senere familievirksomheden fra sin far Karl. Artur havde dog en vision, der gik ud over traditionel smedearbejde. Han brændte for funktionalismens principper og ønskede at skabe hverdagsgenstande, der var både funktionelle og æstetisk tiltalende. Til Stockholm-udstillingen i 1930 designede og fremstillede Artur A2 udkragningsstolen af fjederstål, som nu betragtes som en klassiker. A2 stolen blev efterfulgt af en komplet havemøbelkollektion.

I 1940'erne og 50'erne blev Grythyttan Stålmöbler stadig mere kendt og populær. Møblerne blev indbegrebet af sommer og ferie. Mange svenskere har allerede siddet på en A2 i deres bedsteforældres have.

Håndværk og kvalitet

Alle møbler er kendetegnet ved dets håndværk af høj kvalitet. Smedene arbejder med den største omhu, præcision og nænsom hånd for at holde Grythyttan Stålmöblers arv og historie i live.

Møblerne er lavet af højkvalitets fjederstål. Hemmeligheden bag gyngestolenes karakteristiske gyngen ligger i deres understel. Produktionen foregår på fabrikken i Grythyttan og kan ikke automatiseres: et perfekt resultat kræver et godt instinkt og en masse erfaring.

Side af Grythyttan