• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Hay - Nelson lampesamling

Hay - Nelson lampesamling

Skulpturelle væg- og pendellamper af George Nelson

Den danske møbelproducent Hay er den første europæiske designer, der sælger den ikoniske Nelson lampekollektion af George Nelson . Samlingen blev først produceret i 1950 og viser en række væg- og pendellamper i forskellige former, der er kendetegnet ved deres sfæriske, skulpturelle former og tværlignende strukturer. De sarte lampeskærme er gennemsigtige nok til at kunne nyde den blide glød fra Nelsons revolutionerende design i dine egne fire vægge.

Svenskinspireret design

Lysene blev designet i 1947 af den amerikanske designpioner George Nelson og først produceret i 1952. De elegante sfærer blev inspireret af et sæt silkeoverdækkede svenske vedhængslys, som Nelson ville have til sit kontor. Disse viste sig imidlertid at være for dyre, hvorfor designeren besluttede at anvende en selvvævende plastspray på en let, afrundet stålramme for selv at skabe de bløde, glødende lys.

George Nelson forklarer: "Jeg var ivrig efter at have visse statussymboler omkring mig, og et af disse symboler var en sfærisk pendel, der blev fremstillet i Sverige. Den havde en silkebeklædning, der var meget vanskelig at lave ... men jeg ville virkelig have Pludselig dukkede et billede op i mit sind .... Det viste, at amerikanske militærskibe blev mølkuglet ved at dække dækkene med net og derefter sprøjte dem med en selvvævende plastik .... Bom! Jeg gik tilbage til kontoret og byggede en sfærisk metalramme; derefter ringede jeg til forskellige steder for at finde producenten af edderkoppevæggen. Den næste aften havde jeg et lys med et plastikdæksel, og hvis du satte en pære i den, glødede den i mindre end 125 Dollar. "

Produktion i USA af stål og polymer

Alle modeller i Nelson belysningssamlingen er stadig fremstillet på den samme amerikanske fabrik, som oprindeligt udviklede dem i 1950'erne. Designlamperne er produceret i forskellige former, herunder en klassisk sfærisk form og en aflang-oval form. Hver model har et ståltrådskelet på indersiden, der er spraymalet med den gennemskinnelige plastpolymer, som Nelson stødte på i 1947. Resultatet er en tidløs lampe, der skinner både uigennemsigtig og gennemsigtig.