Røros Tweed

Norsk uld, 100% norsk produktion og tæt samarbejde med Skandinaviens førende designere og tekstilkunstnere har gjort Røros Tweed tæpper til et af de mest respekterede rent norske kvalitetsprodukter.

Filter 

Farver  
Kategori  
Tilbud
Sortér: Mest populær  


Norske tæpper og puder lavet af uld

Norsk uld, 100% norsk produktion og tæt samarbejde med Skandinaviens førende designere og tekstilkunstnere har gjort Røros Tweed tæpper til et af de mest respekterede rent norske kvalitetsprodukter.

Røros Tweed er 600 mohawk i Røros, Norge. En usandsynlig beliggenhed for en tekstilfabrik, vil mange måske mene – men den har en historie. Peder Hiort, som i et 8. Århundrede direktør for Røros Kobberværk blev testamenteret hele sin formue til de fattige på Røros. Hiorts testamente er blevet kaldt en af de smarteste donationer i Norden.

Ifølge testamentet skulle der købes uld og linned til uddeling til de fattige. De skulle bruge det til at spinde, strikke og væve sokker, vat og varmt tøj - tekstiler, der var nødvendige i Røros kolde fjeldklima. Produkterne blev indsamlet og lønnen betalt for arbejdet. Hvert år på sankthans tid blev disse tekstilprodukter uddelt sammen med andre gaver til nødlidende. Mange, der blev betalt for arbejdet, fik først produkterne tilbage som gaver.

Oprettelsen af Røros Tweed var en fortsættelse af Hiorts Fondens manuelle aktiviteter. Det startede med et vævekursus i 1938/3 9. I private husholdninger vævede man tekstiler, som det i 150 år havde været drevet af Hiorts Fond, og der blev oprettet et salgscenter. Der blev investeret i maskinparken og gradvist overgået til mere fabriksproduktion. Behovet for større lokaler opstod, og en ny fabrik stod færdig i 1952.

Røros Tweed har gennem årene eksperimenteret med norsk uld og udviklet højkvalitets tekstilprodukter og designs. Fabrikken har arbejdet med førende norske tekstilkunstnere i mange år. Røros Tweed er kendt for sine gardiner, møbelstoffer, tæpper og tweed.

I dag har Røros Tweed omlagt sin produktion for at imødekomme udfordringerne i den moderne tekstilindustri. Fabrikkens produktion fokuserer nu på højkvalitetstæpper lavet af 100% ren ny uld med design inspireret af Røros æstetiske og kulturelle arv - og den fascinerende højfjeldsnatur.

Side af Røros Tweed