• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

secto

Secto er en finsk producent af armaturer, der blev grundlagt i 1995 af Tuula Juselius og Seppo Koho. Secto står for minimalistiske skandinaviske lamper lavet af nordisk træ. Fremstillet i finsk håndværkstradition i Heinola, Finland.


Finske trælamper

Historien om det finske firma Secto begynder i 1995, året hvor grundlæggeren Tuula Jusélius og designeren Seppo Koho mødtes for første gang. Begge indså hurtigt, at de delte deres lidenskab for nordisk træ, skandinavisk, klart design og professionel træbearbejdning, hvorfor de begyndte at fremstille træmøbler sammen. Møblerne var en fuldstændig succes, men de indså hurtigt, at kunden manglede noget afgørende. Indtil nu var der ingen matchende træarmaturer til de minimalistiske, skandinaviske møbler, hvorfor de, inspireret af denne idé, skabte den koniske Secto 4200 pendellampe og dermed lagde grundlaget for deres firma Secto.

På det tidspunkt var Secto 4200 pendellampe en reel innovation. Det havde taget meget tid og kræfter at finde en tømrer, der var i stand til at fremstille store mængder af Secto-armaturer, samtidig med at kvaliteten af håndværket blev opretholdt. I dag arbejder mere end 20 ansatte på Secto-fabrikken i Heinola i Finland. Trælampen og dens bløde lys er stadig en reel succes på belysningsmarkedet. Derfor begyndte grundlæggerne af Secto Design i de tidlige 2000'ere kun at koncentrere sig om belysning og opgav møbelsamlingen.

Succesen med Secto-lysene bringer også sin mørke side med sig. Alle armaturer, der forlader fabrikken i Heinola, er forsynet med et hologram-klistermærke, der skal gøre det lettere for kunderne at skelne originalen fra en forfalskning. Bekæmpelsen af kopier, promoveringen af det originale design og bevarelsen af den finske håndværkstradition er de højeste prioriteter hos Secto.

Side af secto


De vigtigste designs