Wilkhahn

I 1907 grundlagde Friedrich Hahne og Christian Wilkening en stolefabrik i Eimbeckhausen. Fritz Hahne og Adolf Wilkening overtog deres fars stolefabrik i 1946 og gjorde Wilkhahn til en international designvirksomhed.

Filter 

Farver  
Kategori  
Hovedkategori  
Tilbud
Sortér: Mest populær  


Wilkhahn – et vellykket samarbejde

I 1907 grundlagde Friedrich Hahne og Christian Wilkening en stolefabrik i Eimbeckhausen tæt på Hannover. Navnet på de to grundlæggere blev senere brugt til at danne firmanavnet Wilkhahn. Fabrikken fremstillede stole af massivt bøgetræ fra nærliggende skove.

Fritz Hahne og Adolf Wilkening overtog deres fars stolefabrik i 1946. De søgte nye designveje og tog kontakt til Walter Heyn, direktør for Deutsche Werkstätten, og designere som Georg Leowald og Herbert Hirche, hvis arbejde var inspireret af Bauhaus-bevægelsen og Deutscher Werkbund. På dette tidspunkt anede ingen, at deres fascination af eksperimenter ville betale sig senere. Hemmeligheden bag udviklingen fra en håndværksvirksomhed til en virksomhed med internationale operationer var enkel: succes gennem design.

Wilkhahn design – socialt ansvar over for masseforbrug

I 1965 blev der udviklet en række virkelig revolutionerende produkter i tæt samarbejde med Ulmer Hochschule für Gestaltung (designakademiet i Ulm). Avantgardisterne inden for industrielt design skubbede grænserne for de politiske dimensioner af design. Forbrugerismen og "ad libitum"-holdningen til design blev sat i kontrast til designernes sociale ansvar og "tingenes moral". Wilkhahn overtog en af grundsætningerne i Ulm-designernes stiftelsesmanifest, idet han erklærede, at det var deres mål "at udvikle bæredygtige produkter, øge deres nytteværdi og mindske spild".

I 1980 designede Klaus Frank og Werner Sauer en ny kontorstol med drejefod på baggrund af intensive ergonomiske undersøgelser og en række forsøg. FS-Line var udtryk for en konsekvent gennemførelse af princippet om en dynamisk siddestilling, længe før den store betydning heraf blev anerkendt.

Det selvstændige designkontor wiege Entwicklungsgesellschaft mbH blev etableret i 1985 som en spinoff af Wilkhahns udviklingsafdeling. I dag indgår wiege i en international designvirksomhed, der arbejder for kunder fra forskellige sektorer ud over sit arbejde for Wilkhahn.

I 2002 modtog Wilkhahn Designpreis der Bundesrepublik Deutschland for bordserien DinA designet af Udo Schill og Timo Küchler.

Wilkhahn-Design

Wilkhahn-brandet er kendetegnet ved sin unikke kombination af design, innovation og kvalitet. Hos Wilkhahn skabes former, der rækker ud over flygtige tendenser. Designet koges ned til det væsentlige for at skabe et ærligt, indlysende og yderst smukt design, der samtidig er funktionelt. Produktet er både kendetegnet ved en indlysende og intuitiv anvendelighed og glæden over en god formgivning, autentiske materialer og nøje bearbejdede detaljer. Wilkhahn-designets styrke ligger i dets enkelthed. Virksomhedens produkter er indbydende, uden at de dominerer rummet eller stjæler opmærksomheden.

Side af Wilkhahn