• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Alessi - Plissé køkkenudstyr

Alessi - Plissé

Plissé køkkenudstyr af Michele De Lucchi

I 2018 skabte Michele De Lucchi Plissé-kedlen, som takket være sin tredimensionelle og skulpturelle form hurtigt vækkede offentlighedens interesse. Med det plisserede design, der minder om en haute couture-kjole, etablerede plissé sig snart som et nyt ikon i vores hjemlige landskab.

På jagt efter udtryksfulde muligheder med en tæt række folder, skabte De Lucchi en lille samling husholdningsapparater, som nu inkluderer en kedel, citronpresser, stativblander, brødrister og stavblender.

Rynker og bind med inspiration fra modeverdenen

Plisseringer giver tøj volumen og formidler en følelse af lethed og lykke. Med et ord: Plissé er en ikonisk form, som Alessi valgte på grund af sin munter og festlige atmosfære.

Plisségardinet kommer fra mode fra 1950'erne og 1960'erne, da nederdele lavet af dette materiale skabte betagende effekter af flydende og skummende stoffer. Men selv i dag anses tøj som bluser og nederdele i plisseret stil for at være ret moderne.

Producenten Alessi er overbevist om: Genstande som møbler fungerer ikke kun, når de er i brug, de fungerer også som pladsfyldende tilstedeværelser. Objekter skal have en formel, æstetisk og symbolsk betydning og også have en stor effekt, når de ikke er i brug.

Objekter er også en registrering af den tid, de blev lavet, og repræsenterer ændringer i smag og nutidig betydning. Når du ser på et objekt, kan du opfatte ånden i dets historiske øjeblik, måske gennem dets farve, dets linje eller dets materialer. Hvad der er sikkert er, at genstande fremkalder en livsstil og er et vidnesbyrd om, hvordan folk levede i den periode, som genstandene hører til.

Denne påstand er typisk for produkter fra Alessi. De er ikke genstande til daglig brug, men repræsenterer nutidig kultur. De er smukke at se på, fordi deres værdi ikke kun ligger i deres funktion, men også i deres stemningsfulde magt.

Designer De Lucchi forklarer: "Med den dygtige og kreative brug af folder giver designere stoffer attraktive former og skaber tøj som kunstskulpturer. Udgangspunktet for Plissé ser ud til at have været et ark papir, som Alessi foldede for at skabe et smukt objekt fra en verden af Couture. Foldene giver formen sin form, modeller den, strukturer den, fordi en form uden folder er simpelthen et volumen uden en form. Foldene forvandler enkle, todimensionelle sider til tredimensionelle objekter ".


Designer