• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Carl hansen - Indendørs-udendørs

Carl Hansen - Indendørs udendørs serien Banner 3840 x 1440

Indendørs-udendørs serie af Bodil Kjær

I 1959 designede den danske arkitekt og professor Bodil Kjær en omfattende række møbler til det amerikanske marked, der var beregnet til både indendørs og udendørs brug. Det bærer det passende navn Indoor-Outdoor og lanceres nu igen af Carl Hansen.

"Da jeg designede møblerne i 1959, var æstetik ved udemøbler ikke en prioritet i USA. De var hovedsageligt fritstående genstande, der ikke havde nogen forbindelse til nutidig arkitektur. For mig var møbler et arkitektonisk element, hvis størrelse skulle være baseret på det område, hvor det er placeret. I denne forstand skal udemøbler tilpasses bygningens format. I udendørs arealer kræves møbler af en bestemt størrelse for at skabe en harmonisk helhed ", forklarer Bodil Kjær, der bragte sin skandinaviske designtilgang til USA i 1957.

Udemøbler med funktionel og æstetisk kvalitet

Dets arkitektoniske serie er kendetegnet ved en høj funktionel og æstetisk kvalitet, der gør den velegnet til interiør og er tidløs klassisk. For Bodil Kjær har en dialog med arkitektur altid været en del af designprocessen, og hendes arbejde er altid blevet skabt for mennesker. Mange af hendes design var knyttet til specifikke projekter og opfyldte ønsket om et stærkt æstetisk og funktionelt forhold mellem bygninger, rum og interiører.

Møblerne imponerer med sit høje niveau af komfort og udvikler en tiltalende patina over tid. Sand til filosofien om, at størrelsen på et møbel skal være i harmoni med dets omgivelser, spillede de naturlige dimensioner af det ydre en vigtig rolle i bestemmelsen af størrelsen og udseendet på dette møbel.