• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Anna von Schewen


Anna von Schewen

Svensk designer og arkitekt

Anna von Schweren er en svensk designer og arkitekt. Hendes ukonventionelle og innovative tilgang til møbler og udstillingsdesign samt arkitektur fik von Schweren ry for at være måske den mest eksperimentelle designer i Sverige. Hun er især fascineret af udviklingen af nye strukturer på baggrund af tekstiler samt skift af materialer og teknikker for at skabe nye, nyttige produkter.

Von Schweren blev født i Stockholm i 1965. Hun startede sine studier i sin hjemby på Konstfack University of Arts, Crafts and Design. Hun tilbragte en del af sine studier ved UIAH - University of Art and Design Helsinki inden hun med succes dimitterede i 1995. Takket være et stipendium kunne hun arbejde i Niels Gammelgaards designstudie i København.

Hun arbejdede for Gammelgaard i to år, inden hun vendte tilbage til Stockholm i 1997 og åbnede sit eget designkontor. Hun designer for kendte svenske virksomheder som Gärsnäs, Ikea, Lammhults, Pukeberg, Skruf, String og Svenskt Tenn. Hun opnåede sit internationale gennembrud takket være et samarbejde med de italienske high-end møbelfirmaer De Padova og Zanotta. I 2016 blev hendes første designs til Arpex Japan lanceret. Hun er nu internationalt kendt.

Dit arbejde præsenteres på velkendte museer. Du kan finde dem på det berømte Stedelijk Museum of Modern Art i Amsterdam, i Kunstindustrimuseet i Oslo, i Nationalmuseet i Stockholm og i Röhsska Museum i Göteborg.

Von Schweren blev tildelt mange forskellige priser. Hendes design er blevet tildelt Excellent Swedish Design Award, den bedste i svensk design til EDIDA / Elle Decoration International Design Award og den berømte Bruno Mathsson Award.

Side af Anna von Schewen


Brands