• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Zanotta

Zanotta blev grundlagt i 1954 og er i dag en førende italiensk designvirksomhed. I 60'erne trådte Zanotta for første gang ind på designscenen, og virksomheden har været der lige siden.


Zanotta møbler – italiensk design siden 1954

Zanotta blev grundlagt i 1954 og er i dag en førende italiensk designvirksomhed. Virksomheden, der blev grundlagt og ledet af Aurelio Zanotta, trådte for første gang ind på designscenen i 60'erne, og virksomheden har været der lige siden.

Virksomhedens succes kan tilskrives de unikke produkter, der er eksempler på både formskabende og teknologisk innovation. I 80'erne forsøgte Aurelio Zanotta at forklare sin virksomheds succes: "I 1950'erne og 1960'erne boblede møbelindustrien og boligindretningsbranchen med kreativitet. Nogle virksomheder, der fortsat er førende inden for design, og som har opnået international succes, var dygtige nok til at løse udfordringen med at forene design og produktion.

Det var muligt at skabe overskud og kultur på én gang." Sacco sækkestolen og William sofaen var blot nogle af de møbler, der tiltrak sig international opmærksomhed. Siden virksomheden blev stiftet, har Zanotta arbejdet sammen med en række internationalt anerkendte designere og arkitekter. Disse omfatter Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Joe Colombo, Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Giuseppe Terragni, Carlo Mollino, De Pas-D’Urbino-Lomazzi, Enzo Mari, Bruno Munari, Alfredo Häberli, Roberto Barbieri og Ross Lovegrove.

Dagens kollektioner omfatter alle former for møbler.

Virksomheden benytter forskellige fremstillingsteknologier. I overensstemmelse med virksomhedens filosofi giver dette mulighed for avanceret brug af en masse materialer.

Zanotta Edizioni – designerprodukter med kunstneriske krav

Målet med produkter fra "Zanotta Edizioni" er, at de udvælges omhyggeligt og bliver elsket på samme måde som malerier og skulpturer.

Værker med museumsværdi:

Ét brand, der svømmer mod strømmen Mange af Zanottas produkter gør op med hverdagens tristhed eller repræsenterer værker, der svømmer mod strømmen.

Disse unikke elementer har ført til, at mange af Zanottas produkter er blevet omtalt i bøger og udstillet på verdens designmuseer. Disse omfatter MOMA (Museum of Modern Art), The Metropolitan Museum of Art, Centre Georges Pompidou, Londons designmuseum, Berlins museum for kunsthåndværk, Vitra Design Museum i Weil am Rhein og designmuseet Holon i Jerusalem. Som konsekvens heraf har Zanottas produkter modtaget mange priser. Desuden udfolder Zanotta mange eksperimenterende og kulturelle bestræbelser med henblik på at understøtte udviklingen og distributionen af koncepter i forbindelse med design af husholdningsartikler. Produkterne bliver også præsenteret på forskellige udstillinger, hvilket viser, at de har opnået bred popularitet, og de forhandles i mere end 60 lande.

Side af Zanotta


De vigtigste designs