Enrico Baleri


Filter 
farver  
Sortér: Mest populær  


Enrico Baleri

Enrico Baleri blev født i Albino ved Bergamo i 1942 og studerede arkitektur ved den polytekniske læreanstalt i Milano. Efter en invitation fra Dino Gavina åbnede han et showroom til møbler Bergamo i 1965.

Han var også en af grundlæggerne af "Pluri-Group", en gruppe, der fokuserer på designforskning.

I 1979 grundlagde Baleri designfirmaet Alias sammen med Giandomenico Belotti og Carlo Forcolini, og han var Art Director der indtil 1983. Hans kunder omfattede Gavina, Flos, Knoll International og Alias, som han designede møbler, lamper og andre genstande for.

Baleri grundlagde det italienske designfirma Baleri Italia (tidligere Cerruti Baleri) i 1984 sammen med Marilisa Decimo og samarbejdede med anerkendte, internationale designere som Hollein, Mendini, Starck, Dalisi og Wettstein.

Desuden var Baleri ophavsmand og organisator bag initiativer inden for industrielt design og kulturarkitektur, hvor han konstant understregede forskellen mellem den akademiske verden og erhvervslivet. Som formand for Associazione Casa Malaparte (1989-92) skabte han opmærksomhed om de modernistiske bygninger på Capri og kæmpede voldsomt for deres bevarelse. Efter en invitation fra Alvar Aalto Foundation i Helsinki oprettede Baleri Comitato Italiano Aalto/Viipuri med henblik på at deltage i et verdensomspændende donationsinitiativ til genopbygning af biblioteket i Viitpuri, Aaltos mesterværk i Rusland.

Med henblik på at videreføre forskningen i produktdesign og -udvikling grundlagde Baleri "eb&c" sammen med Marilisa Baleri Decimo og Luigi Baroli i 2004 som et forskningsinstitut, der samarbejder med Baleri Italia og andre virksomheder.


Brands