• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Herbert Krenchel


Herbert Krenchel

Herbert Krenchel er født i Danmark i 1922. Han er uddannet maskiningeniør fra Danmarks Tekniske Universitet. Kunstneren har altid både arbejdet som designer og forsker. Krenchels forskning var specialiseret inden for materialer og fiberarmering.

I 1953 åbnede Herbert Krenchel sin egen tegnestue, hvor han samme år designede den berømte Krenit skål til den danske virksomhed Torben Ørskov & Co. I midten af 50'erne designede Krenchel Krenit salatbestikket i melamin. Siden 2008 har Normann Copenhagen fremstillet Krenchels Krenit skåle i et nyt design.

Herbert Krenchel siger om sin designfilosofi: 'Jeg elsker former og strukturer. En genstands overflade er vigtig, fordi man får lyst til at og røre ved den. Jeg tror også, at der skal være en balance mellem funktion og æstetik. Godt design skal indeholde flere facetter for at skabe det perfekte helhedsindtryk. Jeg lader mig inspirere af mange ting omkring mig – det kan ikke forklares. For mig er design en udtryksform – det er en måde at skabe ting helt efter mit eget hoved.'


Brands