• Gratis forsendelse fra 499,00 DKK
  • 100% klimaneutral forsendelse
  • 30 dages returret

Oiva Toikka


Filter 

Farver  
Producent  
Hovedkategori  
Tilbud
Sortér: Mest populær  

Designprofessor Oiva Toikka

Designprofessor Oiva Toikka: et af de største navne inden for finsk glasdesign

Professor Oiva Toikka har modtaget adskillige priser for sin fantasifulde, rige og dristige glaskunst, herunder Lunning -prisen, Pro Finlandia -medaljen, World Glass Now 85 -prisen, Kaj Frank Design -prisen og Prinz Eugen -medaljen.

Sandsynligvis er de mest kendte værker af Toikka samlet i Iittalas fuglesamling. Hvert år og siden 1973 har Oiva Toikka udviklet et nyt objekt til Vogel -samlingen i samarbejde med glasblæserne fra Nuutajärvi Glasfabrik. Over 300 eksemplarer er blevet oprettet indtil nu. Dagens samling indeholder stadig 43 forskellige fuglearter.

Til ære for den berømte designer har Iittala siden 2021 kørt en anden kollektion af Oiva Toikka. Under navnet "The Curious mind of Oiva Toikka" er der adskillige produkter baseret på de originale skitser og udkast, som Toikka havde lavet i sin tid på Iittala glasfabrik, og som hidtil havde været usete.


 

Oiva Toikka

Oiva Toikka (1931-2019) er et af de vigtigste navne inden for finsk glasdesign. Til ære for den berømte designer har Iittala drevet endnu en kollektion af Oiva Toikka Oiva Toikka ".

Brands