• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Iittala - Alvar aalto kollektion

Iittala - Alvar Aalto-producentens samlingsbannere

Et ikon af glasdesign siden 1936 ... Da designeren og arkitekten Alvar Aalto kom med sin unikke vase, var naturen inspiration. I dag er deres buede former legendariske, og Aaltos vase er en verdensberømt klassiker af finsk design.

Med sine karakteristiske former danner Savoy-vasen hjørnestenen i Alvar Aalto-samlingen af Iittala. Det finske firma bringer stadig regelmæssigt nye farvevariationer af vasen på markedet i dag. Derudover er der adskillige produkter fra lanterner til skåle til skærebræt, som alle er kendetegnet ved den buede bølgeform.

Savoy vasen er blevet en rigtig samlerobjekt gennem årene. Siden sin 50-års fødselsdag i 1986 har Iittala præsenteret specielle modeller hvert årti. De nummererede grønne vaser til 50-års jubilæum er for eksempel meget efterspurgte, men den rubinrøde version er nu af betydelig værdi. For alle samlere og designelskere har Iittala nu også en miniature af Savoy-vasen, der tilbydes. En speciel samlerobjekt er den røde minivase, der vises i en matchende egeboks og er begrænset til 1000 stykker.

Forbindelsen mellem Alvar Aalto og Iittala går tilbage til det tidspunkt, hvor Savoy-vasen blev oprettet: Aalto skabte oprindeligt sin vase til en konkurrence på glasværket Karhula-Iittala i anledning af verdensudstillingen i 1937 i Paris. Alvar Aalto indsendte tre designs under navnet "Lederhose des Eskimofrau" (OK: "Eskimoerindens Skinnbuxa") og modtog den første præmie.

Vasen blev senere brugt i luksusrestauranten "Savoy" fra Aalto.Ud over de forskellige møbler designet af Aalto var gæsternes fokus frem for alt vaserne, der var på hvert bord. Snart kom deres temmelig idiosynkratiske navn "Eskimo kvindes læderbukser" op. i glemmebogen og fra da af blev det omtalt som "Savoy Vase" efter hotellet med samme navn.

Alvar Aalto var designer og arkitekt. Respekteret overalt i verden rangerer han sammen med Le Corbusier, Mies van der Rohe og Frank Lloyd Wright blandt de "store fire" med hensyn til arkitektur og design i det 20. Århundrede.


 

Aalto vaser fra Iittala

Det tager 7 håndværkere, 12 trin, 100°C og 10 timer at lave en Aalto vase. Hver vase er håndblæst af dygtige håndværkere i Iittala, Finland. Med urokkelig stolthed arbejder håndværksmestrene på at bringe de utraditionelle former ud i livet. Hver enkelt Aalto vase er unik.