Alvar Aalto kollektion fra Iittala

Alvar Aalto kollektion fra Iittala:
Filter 

Farver  
Hovedkategori  
Tilbud
Sortér: Mest populær  


Siden 1936 ikoner af glasdesign... da designer og arkitekt Alvar Aalto tænkte på hans unikke vase, var naturen hans inspirationskilde. Buede former er legendariske i dag og Aaltos vaser en verden berømte klassiker af finsk design.

Savoy vasen danner de grundlæggende søjler i samlingen Alvar Aalto fra Iittala med dens karakteristiske former. I dag stadig bringer den finske virksomhed konstant nye farve varianter på markedet. Fra lanterner, skåle og skærebrætter, er der mange produkter, der helt er præget af de buede bølgeformer udgør sortiment.

Savoy vase blev en rigtig samlerstykke igennem årene. Siden den 50 års fødselsdag i 1986 præsenterer Iittala specielle modeller hvert år. For eksempel de nummererede grønne vaser af 50-årsdagen er meget ønsket, men også den ruby rød version i mellemtiden besidder høj værdi. Iittala nu tilbyder også en miniatureudgave af Savoy vase for alle design entusiaster. Er særligt samlerstykke er den røde mini vase, denne ene vises i en egnet af aske træ og det er begrænset til 1000 stykker.

Relationen mellem Alvar Aalto og Iittala gar tilbage til oprettelsen af Savoy vasen: oprindeligt havde Aalto lavet hans vase til en konkurrence i Glashuset Karhula-Iittala i anledning af verdensudstillingen 1937 i Paris. Under navnet "Leather trousers of an Eskimo Woman" (IO: "Eskimoerindens Skinnbuxa"), Alvar Aalto præsentere tre designs i denne tid og fik førstepræmien.

Vasen blev brugt senere i den luksuriøse restaurant "Savoy", der er indrettet af Aalto. Ved siden af de forskellige møblel designs fra Aalto, var gæstens opmærksomhed være rettet mod de vaser, der stod på hvert bord. Snart var dets oprindelige navn "Leather trousers of an Eskimo Woman" blev glemt og det blev navngivet som Hotel "Savoy Vase".

Alvar Aalto var en designer og arkitekt. I hele verden tæller han til de "store fire" i området arkitektur og design i 1900-tallet ved siden af Le Corbusier, Mies van der Rohe og Frank Lloyd Wright.


Blogartikler