• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Iittala - Taika retter

Iittala - Taika Collection - 16: 6

Farverig Taika serie

Den farverige stil i Taika serien vil sandsynligvis overraske dem, for hvilke Iittala er indbegrebet af traditionel, nordisk funktionalitet og simpelt design: Taika bordserviceserien fra den finske producent bringer minder, der for længst er glemt.

Det dekorative mønster til Iittala-servicekollektionen blev skabt af designnykomlingen Klaus Haapaniemi. Oprindeligt skulle mønsteret pryde Aika-serien af Heikki Orvola, men de var så imponeret over resultatet, at de besluttede at starte en ny bordserviceserie.

Og Taika er faktisk anderledes:Da jeg var lille, nød jeg altid at se den lille muldvarp af den tjekkiske tegner Zdeněk Miler og mange andre østeuropæiske og russiske animationsfilm. Jeg kan stadig godt lide den håndlavede stil med disse animationer, siger designer Klaus Haapaniemi. I mønsteret i Taika serien er den håndlavede folkemusikstil tydeligt mærkbar.

Taika tilbyder en helt ny facet til det tidligere Iittala-sortiment, men tager stadig hensyn til Mix & Match-princippet kendt for Iittala, hvilket betyder, at alle Iittala-produkter frit kan kombineres med hinanden. Taika serviset er lavet af porcelæn i høj kvalitet og er velegnet til mikrobølger såvel som fryser, ovn og opvaskemaskine.