• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Iittala - Teema

Iittala - Teema Banner producent kollektion

Iittala Teema: enkle og smukke retter til hverdagen

Teema-serviset er en klassiker! Denne status retfærdiggør ikke kun den succes, som servisen har fejret indtil videre, men også dens enkle elegance og alsidighed. Allerede i 1952 designede designeren Kaj Franck de grundlæggende former, der senere blev Teema.

Først kaldte Teema imidlertid Kilta og blev produceret af Arabia, hvor Kaj Franck var designer efter Anden verdenskrig. Efter at Kilta kort blev taget ud af produktionen i 1970'erne, startede Iittala igen med fremstilling af opvasken. I mellemtiden er Teema blevet en af mærkets bestsellers og er en af de mest eftertragtede tjenester i Skandinavien. Den specielle ting ved Teema var og er dens alsidighed. Teema betegnes af fabrikanten Iittala som "betydelig forenkling", og Teema dispenserer for al ornamentik og reduceres til det væsentlige. Cirkel, firkant og rektangel er de grundlæggende former, som Kaj Franck fandt så uimodståelig, at han gjorde dem til temaet hos Teema. Farven skal være den eneste dekoration af opvasken. Alt andet ville kun distrahere fra det egentlige objekt. Denne enkelhed er grundlaget for et andet markant træk ved Iittala Teema: det kan kombineres som ønsket - med hinanden, men også ud over produktfamilien.

Kombiner Teema-retter på forskellige måder

Iittala tilbyder en bred vifte af farver til Teema. Da figurerne altid forbliver de samme, kan alle farver let kombineres med hinanden. Teemas enkle former tillader det også at blive kombineret med en række andre objekter. Teema kan let kombineres og suppleres, f.eks. Med Bottna eller Origo eller Kartio-drikkeglas, samt brillerne fra Aino Aalto. Produkterne ser altid ud til at høre sammen og ensartet. Teema imødekommer således folks individuelle ønsker og giver plads til personlig udvikling. Med et begrænset antal retter kan et uendeligt antal forskellige borde trylles frem.

Et andet plus af Teema-retter er, at de er frysesikre, ovnsikre og egnede til mikrobølger og opvaskemaskiner.


Designer