• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Wabi-Sabi

Skønheden i det ufuldkomne

Vi kan stadig lære en masse af Wabi-Sabi. Den nye indretningstrend er baseret på japansk æstetik, som inspirerer til en ændring af perspektivet: Væk fra trangen til perfektion og mere i retning af kærlighed til det ufuldkomne. Hvad gør Wabi-Sabi så speciel og hvordan vi kan bringe det fra Japan med all dens ægthed i vores fire vægge viser os Instagrammer Julia (@juempati).

Blogger soveværelse billedet af Julia Biersa, Juempati

Konceptet: Vi bør alle være lidt Wabi-Sabi

Hvad er først nu efterhånden breder sig til os har været en tradition i Japan i århundreder. Wabi-Sabi har sin oprindelse i Zen buddhisme og beskæftiger sig med æstetikken af enkelhed og ufuldkommenhed. Wabi betyder oversat, så meget som ensomme, øde og trist. Sabi sidestilles med patina, men også står for alder, forgængelighed og bliver brugt. Dette lyder måske temmelig deprimerende i første omgang, men det bærer en inspirerende og positivt budskab:

Wabi-Sabi handler om at genopdage de små ting i hverdagen og opfatte uanselige og enkle skønhed. At anerkende essensen af gamle ting og være tilfreds med dem. Gør dig uafhængig af ejendele.

Julia Biersa fra Juempati viser os sin stue
Blogger soveværelse billedet af Julia Biersa, Juempati
Kommode med Lyngby Vase - Julia Biersa fra Juempati
 
 

Den japanske doktrinen om æstetik: Fred og harmoni i hverdagen

Både bevidst og ubevidst: I denne tid hvor Instagram, Pinterest og co. er en integreret del af vores hverdag, forfølger perfektionisme os alle steder i livet. Det formidles ofte, at vores lejligheder er kun virkelig smukke, når de er helt stylet for at minde os om en design udstilling. Efter mottoet "ikke røre ved noget." Og det er hvor Wabi-Sabi kommer.

Bolig tendensen tager os tilbage til væsentlige. At du nyder, hvad du har, se skønheden i ufuldstændig og ankomme - i dit hjem og i hjemmet. Det handler om at være autentisk.

Lyngby vase med løbende glasur H 20 cm af Lyngby Porcelæn i hvidVores anbefalinger til dig:Lyngby PorcelænSe nu!

Når det kommer til indretning, betyder det at få slippe af med alt rod og begrænse dig selv til stykker af møbler, opfylde en funktion, der er ufuldkomment perfekt. I vores vestlige koncept handler design om fejlfri og symmetri. Men Wabi-Sabi viser, at det er asymmetri og naturlighed, der gør dit hus et hjem. Det er organiske former og de tilsyneladende værdi-fri, beskedne ting, at sikrer harmoni og en følelse af velvære.

Blogger soveværelse billedet af Julia Biersa, Juempati
Blogger soveværelse billedet af Julia Biersa, Juempati
Blogger soveværelse billedet af Julia Biersa, Juempati
 
 

Must-Haves for Wabi-Sabi-Look

Hvis du ønsker at leve med Wabi-Sabi, behøver du meget i første omgang. Tværtimod: Begrænse dig selv til væsentlige og slippe af med alle de ting, du ikke virkelig har brug for. Prøv det - optisk tomhed har frigørende virkning. Sætte gamle skatte i forgrunden, selvom de er allerede blevet beskadiget på en eller anden måde. For at bringe japansk æstetik i dit hjem, kan du følge et par enkle principper:

Afdæmpede farver Japansk minimalisme er slet ikke golde eller ensformig. Wabi-Sabi er tilbageholdende, men giver stadig varme og sikkerhed - og farvevalget spiller en central rolle. Naturlig hvid, blød creme, blød grå, dæmpet jorden toner, lyseblå og rosé suppleant og stråleformet fred og harmoni.

Blogger soveværelse billedet af Julia Biersa, Juempati

Hammershøi vase H 20 cm fra Kähler Design i hvid
 
 

Naturlige materialer Et absolut must til den autentiske Wabi-Sabi look er produkter hvis skønhed ligger i deres unikhed. Mundblæst glas hvis bobler er et kriterium for kvalitet og ikke udelukkelse, design lavet af træ hvis korn og form er forskellig fra produktion, garvet læder eller marmor, der altid producerer forskellige mønstre. Det er disse formodede defekter og tegn på slid, der gør produkterne så udtryksfulde. Fajance, keramik, linned og beton også sikre naturlighed - ru overflader med struktur dominerer den japanske stil.

Blogger soveværelse billedet af Julia Biersa, Juempati

Ripple karaffel fra ferm Living
e15 - ST04 Backenzahn skammel, olieret eg
 
 

Organiske former: Organiske former skabef harmoni. Design i Wabi-Sabi-kig overholder ikke nogen regler, millimeter-præcise linjer eller symmetri. Asymmetrisk og runde, produkterne vises meget mere naturligt og smukt ufuldkommen. Boligtekstiler: Tæpper og puder behøver ikke at være pænt draperet over sengen. Løst liggende er meget mere Wabi-Sabi.

Julia Biersa fra Juempati viser os sin stue 2

Schneid – Zappy pendel Small i eg/hvid ledning
Riihitie planter (Form A) i små af Artek i hvid
Chair 66 fra Artek i birkefiner
Artek – Tea Trolley 901 i hvid
Pedrera sofabord fra Gubi i sort stål og klart glas
 
 

Wabi-Sabi Living som Juempati

Instagrammer Julia fra profilen Juempati viser os, at minimalisme ikke er ubehageligt. Hun kombinerer træ i varme toner med rustik bordanretning, naturlige tekstiler og accessoires i organiske former. Jordfarver mødes pastel og mønstermix i behersket farver afrunder det samlede billede. Det væsentlige for en trendy Wabi-Sabi look kan findes i vores shop. Have det sjovt med indretningen!

Shop the look

Lyngby Porcelæn – Lyngbyvasen, mat hvid, H 12 cm
applicata – Luna Tray serveringsbakke, ∅ 28 cm i eg
Oiva serveringsskål med læderhåndtag fra Marimekko
JWDA bordlampe fra Audo med betonfod og messingknop
 
 

Kredit: Julia Biersa (@juempati)

Vare fra 29.05.2018, af Isabelle Diekmann

Alle varer fra denne kategori Indretningsstile