• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Morsø

Det danske selskab Morsø har produceret brændeovne siden 1853 på Mors i Limfjorden. Morsø er et af de mest anerkendte jernstøberier i landet og har siden 1915 være Kongelig Hofleverandør.


Oplev alle kollektioner og serier fra Morsø

Brændeovne i støbejern efter dansk tradition

Morsø er en dansk virksomhed, der har produceret brændeovne i støbejern siden 1853. Det er et af de mest anerkendte jernstøberier i landet. Når det kommer til brændeovne til indendørs og udendørs brug, tænker alle danskere på Morsø Jernstøberier og forbinder virksomheden med høj kvalitet og godt dansk håndværk. Morsø har i flere generationer inden for danske brændeovne været indbegrebet af tidløshed og modernitet, effektivitet og komfort. En lille ekstra information: Hver anden brændeovn i Danmark er fra Morsø.

N. A. Christensen grundlagde jernstøberiet på Mors i Limfjorden. Sammen med en håndfuld medarbejdere lykkedes det ham at forvandle virksomheden til et af landets førende jernstøberier på kort tid. I slutningen af det 19. århundrede var Morsøs støbejernsprodukter kendt i hele Danmark. De fritstående ovne, der stadig repræsenterer essensen af Morsøs udvalg i dag, var især populære dengang.

I 1915 blev tildelt den eftertragtede titel 'Leverandør til Hans Majestæt Kongen' af Kong Christian X, der i 1969 blev omdøbt 'Kongelig Hofleverandør'. Kongehuset blev opmærksom på jernstøberiet, da Morsø begyndte at levere deres ovne til kirker og andre offentlige bygninger i det forrige århundrede. Nogle af brændeovnene eksisterer stadig på Amalienborg Slot og andre af Kongefamiliens residenser.

Morsøs moderne æra begyndte i 1960'erne. Selvom centralvarmeanlæggene var blevet populære i Danmark 10 år tidligere, havde virksomheden stadig succes med at bringe de klassiske brændeovne tilbage i hjemmene. En brændeovn i stuen er en af livets glæder, som moderne opvarmning ikke kan hamle op med.

Udover de traditionelle brændeovne skabte Morsø også en udendørskollektion, der er en innovativ og elegant måde at nyde udendørslivet på. Serien omfatter brændeovne, der både er griller og ildsteder samt forskelligt tilbehør. Det er noget helt særligt at grille og slappe af udenfor med Morsøs produkter.

Danske køkkengrej støbejern

Morsø har også produceret køkkengrej i støbejern siden det 19. århundrede. Morsø har produceret en elegant serie af køkkengrej med funktionelle støbejernsgryder og -pander i et skandinavisk design, der liver op i hjemmet.

Side af Morsø