• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Rosti - Margrethe kollektion

16: 6

Margrethe-samling af Rosti

En klassiker fejrer sin 60-års dag: blandeskålen Margrethe fra Rosti. Designklassikeren skylder sin verdensomspændende popularitet til den danske designerduo Sigvard Bernadotte og Acton Bjørn, der udviklede blandeskålen i 1950'erne.

I 1954 blev blandeskålen opkaldt efter den danske dronning Margrethe, niese af Sigvard Bernadotte, og blev introduceret til det internationale marked med dette lydløse navn i tre forskellige størrelser. I dag fås den populære og stabile blandeskål i mange forskellige farver og størrelser.

Året 1947 nævnes som tiden for de første initiativer til at udvikle en funktionel blandeskål. Stabilitet, stabelbarhed, sikker fastholdelse, nem tømning og rengøring var de vigtigste funktioner, som denne blandeskål skulle tilbyde. I 1949 fik designerduoen Acton Bjørn og Sigvard Bernadotte i opdrag at udarbejde designet. Den første produktion af blandeskålene startede i 1950. Da Sigvard Bernadotte var onkel til prinsesse Margrethe (senere dronning af Danmark), foreslog han at navngive skålene efter sin niese. Den danske kongefamilie accepterede dog først 1954, hvorefter masseproduktion af skålen i tre forskellige størrelser begyndte. I 1966, tolv år senere, blev blandeskålene forbedret med en gummiring på foden, og området blev udvidet med yderligere to størrelser.

For at fejre den 60. Navnedag korrekt, er der specielle jubilæumsæt, der giver yderligere praktiske fordele.