Vitra - Akari lysskulpturer

Vitra - Akari kollektion - banner
Filter 

Farver  
Sortér: Mest populær  


Filigrane lysskulpturer af Isamu Noguchi

Lette, lyse og filigran som karakteren af lyset i sig selv er hvordan Akari lamper fra designer og kunstner Isamu Noguchi er. For sin samling skabte han mere end 100 lys skulpturer, der spredes bløde fred og magiske luftighed.

Samling af Akari lys skulpturerne omfatter flere bordet, gulv og loft lamper ud over den berømte variant af den runde pendel. Lamperne har forskellige former, nogle gange de er simple, og nogle gange eksperimenterende. De har også én ting til fælles: de er alle fremstillet af fine shoji papir. Gennem den hvide, robuste papir, er lyset dæmpet, blød og spredes jævnt. Montering af tanken om Isamu Noguchi også navnet blev valgt: Navnet Akari er det japanske ord for lys og klarhed, som passer til det lette design.

Mere end 100 Akari lamper blev designet af Isamu Noguchi siden år 1951. Oprindelsen til hans lamper var en rejse til Japan. I den lille fiskerby adspurgte Gifu Noguchi fiskerne, mens de arbejdede. De bruger ikke kun deres uddannede skarver til deres jagter, men også lanterner for at tiltrække fisk. Denne lanterner besad bambus ribben, der var belagt med fint papir.

I disse traditionelle japanske lanterner fundet Isamu Noguchi inspiration til sin egen lys skulpturer. Træ og papir blev de ideelle materialer til designer til at understrege den følsomhed og luftighed af lyset. Noguchi anvendes morbær træpapir til sine egne lamper fordi at materiale spreder lys bedst.

Designeren beskriver hans Akari lamper som dette: "Lyset fra en Akari lampe er som solens lys, der filtreres gennem shoji-papiret. Papiret omdanner på magisk vis det kølige elektriske lys til varmt sollys. For varmen forbliver hos os, mens natten fylder vores stuer." - Isamu Noguchi


 

Making of video af Vitra Akari lys skulpturer

Videoen viser produktionen af unikke lampeskærme i alle detaljer. For hans kollektion skabte han mere end 100 lys skulpturer, der spredes bløde fred og magiske luftighed.