• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Vitra - Akari lysskulpturer

Til sin Akari serie har den japanske designer Isamu Noguchi skabt over 100 håndlavede lysskulpturer, der udstråler mild ro og magisk lethed.

Japanske papirlamper af designeren Isamu Noguchi

Akari lys af designeren og kunstneren Isamu Noguchi er lige så lyse, lyse og filigran som selve lyset. Til sin Akari serie har han skabt over 100 håndlavede lysskulpturer, der udstråler mild ro og magisk lethed.

Serien af Akari -lysskulpturer inkluderer, ud over den mest kendte variant, den sfæriske pendel, andre bord-, gulv- og loftslamper. har meget forskellige former, er undertiden enkle, nogle gange eksperimentelle. Fælles for dem er, at de alle er lavet af fint Shoji-papir. Det hvide, robuste papir dæmper lyset og spreder det blidt og jævnt. I tråd med Isamu Noguchis idé blev navnet også valgt: Akari er det japanske ord for lysstyrke og lys, som også inkluderer lysstyrke.

Isamu Noguchi har designet mere end 100 Akari lys siden 1951. Drivkraften fordesign-lys et besøg i Japan. I den lille fiskerby Gifu så Noguchi fiskerne på arbejde. De bruger ikke kun trænede skarver til jagt, men også lanterner til at tiltrække fiskene. Disse lanterner havde bambusrib, der var dækket med fint papir.

Isamu Noguchi fandt inspiration til sine egne lyskulpturer i disse traditionelle japanske lanterner. Træ og papir var de ideelle materialer for designeren til at understrege lysets følsomhed og lethed. Noguchi brugte papiret fra morbærtræet til sine egne lys, da det fordeler lyset bedst.

Designeren beskriver selv sine Akari lys som følger:"En Akari 's lys skinner som solens lys, der filtreres gennem et Shoji-papir. Papirets magi forvandler den kølige elektricitet tilbage til solens evige lys deres varme kan fortsætte med at fylde vores værelser, selv om natten. " -Isamu Noguchi


 

Video om fremstilling af Vitra Akari lysskulpturer

Videoen viser de enkelte trin, der er involveret i fremstillingen af den unikke designerskærm. Til sin Akari kollektion har designeren Isamu Noguchi skabt over 100 håndlavede lysskulpturer, der udstråler mild ro og magisk lethed.