Vitra

Vitras møbelkollektion har siden 1957 omfattet design af Charles og Ray Eames og George Nelson. Vitra har udviklet en bred møbelkollektion gennem sin lange historie og de mange års samarbejde med progressive designere.

Oplev Vitra

Filter 

Farver  
Kategori  
Hovedkategori  
Tilbud
Nyhed
Sortér: Mest populær  


Oplev alle kollektioner og serier fra Vitra

Vitra - Design, der skriver historie

Vitra anvender nye designidéer til hele tiden at forbedre kvaliteten af møbler til hjemmet, kontoret og offentlige steder.

Vitras møbelkollektion har siden 1957 omfattet design af Charles og Ray Eames og George Nelson. Vitra har udviklet en bred møbelkollektion til hjemmet, kontoret og offentlige steder gennem sin lange historie og de mange års samarbejde med progressive designere.
Uanset om det er Home-kollektionen, Office-kollektionen eller Public-kollektionen – findes der Vitra møbler til alle rum: perfekt tilpasset til forskellige formål.

Vitra Design: Home-kollektion

Home-kollektionen omfatter de mest berømte Vitra møbler: de ubestridte designklassikere. Møbler af store designere som Charles og Ray Eames, Verner Panton eller George Nelson er velkendte blandt designentusiaster. Mange af disse møbeldesign har Vitra produceret i årtier. Møblernes holdbarhed – både optisk og kvalitetsmæssigt – har været en vigtig faktor i opbygningen af Vitras omdømme. Eksempler på dette er Panton stolen og Eames loungestolen, som i dag begge betragtes som legendariske. Vitra hviler dog ikke på laurbærrene: Der er også moderne designere, der arbejder på møblerne til den schweiziske producents Home-kollektion.

Ronan og Erwan Bouroullec, Konstantin Grcic, og Alfredo Häberli er blot nogle af de anerkendte navne, som den traditionelle virksomhed Vitra samarbejder med.

Office-kollektion: Vitra møbler til kontoret

I Vitras Office-kollektion ligger fokus helt klart på moderne og funktionelle kontormøbler. Producenten anvender moderne teknologiske fremskridt til at skabe perfekte produkter til det moderne kontor. Målet med denne filosofi er "det produktive kontor": Arbejdsrummet bør arbejde for mennesker i stedet for blot at være et sted, som mennesker bruger.

Der er selvfølgelig også anerkendte designere i spil her: F.eks. Ronan & Erwan Bouroullec, Konstantin Grcic og Alfredo Häberli.

Public-kollektion: Vitra Design integrerer kommunikation og afslappethed

Vitra producerer også skræddersyede løsninger til offentlige steder. "Net 'n' Nest" er navnet på Vitras aktuelle filosofi, som er baseret på videnskabelig kognition. I dag ser man forbindelsen mellem kommunikative rum og afslapningsmuligheder som en perfekt kombination mellem privatliv og velvære. Den kontinuerlige networking og udveksling med andre er mulig ("Net") med denne tilgang, mens behovet for private rum, hvor man kan koncentrere sig og lade sine batterier op ( "Nest"), altid vil være et fokusområde. Uanset hvilket af disse områder man ser på:

Allerede i starten af designprocessen arbejdes der ud fra en tilgang, der skal sikre, at disse ting går op i højere enhed. Ingeniører og designere arbejder sammen under tilblivelsen af et produkt med henblik på at holde kvalitet, æstetik og funktionalitet på højeste niveau, hvilket gør, at møbelproducenten opretholder sit gode omdømme.

Vitra-kosmos

Denne tværfaglige tilgang betyder, at Vitra Cosmos er meget mere end møbelproduktion. Vitra står også for Vitra Design Museum, for en samling af moderne møbler og arkivmateriale, for workshops og publikationer om design og for en forståelse af arkitektur, som omfatter design af Frank Gehry, Nicholas Grimshaw, Zaha Hadid, Tadao Ando, Alvaro Siza, Herzog & de Meuron (VitraHaus) og SANAA i hovedkvarteret i Birsfelden (Schweiz) og på Vitra Campus i Weil am Rhein i Tyskland. Vitra producerer også tilbehør, skulpturer og objekter til børn.

Alle disse forskellige områder har bidraget væsentligt til Vitras succes de seneste årtier. Denne familievirksomheds succes skyldes den konsekvente kombination af godt design og høj kvalitet. Uanset hvilke råvarer der anvendes til et Vitra produkt, kan man være sikker på, at materialerne og den færdige kvalitet er blandt de bedste på markedet. Dette gælder også bæredygtighed: Siden grundlæggelsen i 1950 har Vitra været af den overbevisning, at produktion, anvendelse og bortskaffelse af møbler ikke bør forårsage skade. Produkternes holdbarhed har førsteprioritet, hvilket man f.eks. ser i værkerne af Charley og Ray Eames: Hos Vitra er der både for materialer og design fokus på, at produkterne kan overleve i årtier.

Side af Vitra


 

Projekt Vitra

Denne video viser alle de forskellige aktiviteter i det schweiziske møbelfirma Vitra. Lyt til internationalt anerkendte designeres og arkitekters mening om dette usædvanlige brand. Få indsigt i projekt Vitra!

De vigtigste designs