• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Ting til haven: de skønneste idéer til haven

For mange mennesker starter den skønneste tid på året i juni. Når vi kigger ud ad vinduet, slår vores hjerter hurtigere: Træer og buske skinner i en kraftig grøn farve. Jeans og jakker bliver afløst af sommerkjoler, og haven bliver det foretrukne opholdssted. Derfor bruger vi haven så meget. Er du stadig på udkig efter inspiration til ting til haven og til havedesign? Så er du helt sikkert på sikkert det rigtige sted! Lad os vise dig, hvordan du kan gøre haven til et fortryllende sted.

Det må ikke være svært at designe en have. Der skal kun få ændringer til at gøre et kedeligt landskab til en idyllisk have – en ren græsplæne er udgangspunktet, og kombineret med nogle enkelte highlights placeret de rigtige steder resulterer det i den rigtige stil.

Små hjørner til at sidde i – steder, hvor man kan slappe af

Hvis du har en have, har du sandsynligvis også en terrasse. Har du tænkt på at skabe en anden sidde-oase uden for terrassens område? Der er ganske sikkert et par steder i haven, der ikke bliver brugt, hvor der sagtens kan stå et lille bord og et par stole. De må bare ikke være for store: Producenten Emu tilbyder en praktisk og pladsbesparende stol i form af Ronda stol med armlæn. Cambi bordet fuldender den lille siddekrog. For de af jer, der foretrækker naturlige materialer, er Skagerak den rette producent. Hvert eneste produkt fra den danske producent er en lille smule rustikt og spreder en nordisk stemning. Find tendenserne for haven og "udendørsrummet" 2015 her.

Single hængende Cacoon af CacoonSmå siddekroge sikrer en plads i solen på alle tider af dagen. Hvis der ikke er sol på den sydvendte terrasse om morgenen, kan man altid servere morgenmaden i den anden side af haven, hvor der er sol. Det anbefales at bruge vejrbestandige hynder til stolene – det giver en bedre komfort. Måske finder du en velegnet hynde fra Weishäupl her. Lad dig inspirere af de mange forskellige muligheder i vores kategori udendørs tekstiler.

Der må ikke kun være borde og stole i haven – der er ganske sikkert også plads til en hængekøje på græsplænen. Cacoon tilbyder innovative hængekøjer, der kan rumme flere personer.

Byd dine gæster velkommen med blomster på indgangsstien

Er der en trappe eller nogle trin mellem haven og havedøren? Hvis der er plads nok, så stil nogle plante- og blomsterkrukker i begge sider med blomster i mange farver. Så bliver en gold trappe til en blomsterport ind til dit lille paradis – et hjerteligt velkommen til dig selv og til dine gæster. Krukkerne bør ikke have samme farve, form og størrelse. Leg med sammensætningen af blomster og krukker, og skab derved din egen blomstertrappe. Vi har for nylig præsenteret nogle smukke blomsterkrukker på vores blog.

Et grøntsagsbed til et lille mellemmåltid

Trådkurv med plantesæk til havenPluk et par jordbær fra din have, eller en tomat fra stilken, og spis den med det samme. Et lille grøntsagsbed er den rene luksus. Findes der noget, der smager bedre end en nyoptrukket gulerod? Har du nogensinde smagt sådan en gulerod? Den smager meget anderledes end de gulerødder, man kan købe i supermarkedet. Du behøver ikke at pløje hele græsplænen for at få et lille grøntsagsbed. Så de små frø til salat og grøntsager i krukker, og arranger dem i små grupper på et lille, solrigt sted i haven. Korbo kurvene er fremstillet til det formål med deres tilhørende plantesække.

Liv dem op med pynt til haven, og skab på den måde nogle små markeringer i haven

keilbach – twitter fuglehus, naturDer findes meget forskelligt tilbehør, som man kan bruge til at sætte sit præg på haven. Cazador del Sol fokuserer på noget ganske særligt: De små, farverige solfangere omdanner usynligt lys til synligt lys – selv på overskyede dage. De fluorescerende Cazador del Sol lamper omdanner lysets energi og lyser i sig selv. Fuldstændig miljøvenlig og energibesparende uden elektricitet eller hjælpeværktøjer. Lys giver generelt en behagelig stemning. Små lanterner, som for eksempel Luzie olielampe fra Less’n’more eller Sun Jar fra Suck UK gør noget ved stemningen på stedet – især i tusmørket. Sæt dig i haven om aftenen med et glas vin, og nyd den idylliske stemning. Har du en Edison the Petit fra Fatboy? Så tag den med ud en mild sommeraften – det kan du, fordi den kører på batterier.

Stilfulde og brugbare produkter byder på mere til din have, når de placeres de rette steder. Cazador del sol – Uno solfanger, gulWildlife World har udviklet nogle moderne foder- og redekasser – ikke kun til fugle, men også til andre nyttedyr, såsom bier og insekter. Et smukt stykke indretningsobjekt til haven, og et sted at være for skovens dyr. Til dem af jer, der fyrer med brænde, findes der et smart redskab fra wodtke: Nemlig woodwall. Farvel til en rodebunke af brænde. Træ kan stables systematisk inden for en woodwall, der er blevet tildelt den prestigefyldte Interior Innovation Award 2012. En kubisk ramme af sort stål holder sammen på brændeknuderne. Regnmåleren af glas fra Eva Solo er et andet blikfang. Glasset er monteret på et spyd i rustfrit stål, der kan sættes direkte ned i jorden.

Brug de steder, hvor solen falder, til en solterrasse

Maritim stemning til haven! Lav dig en perfekt solterrasse. Træbrædder på et solbeskinnet sted i haven udgør grundlaget. Den rette lounger, en parasol og tilbehør såsom den skønne serveringstrolley med kolde drinks er prikken over i'et på dit solbeskinnede sted. Og hvis du vil beskytte din have fra nysgerrige blikke fra naboen, kan du få planter eller vejrbestandige vindsejl.

Måske passer nogle af disse forslag til din have. Vi vil blive glade, hvis de gør!

Vare fra 06.08.2015, af Anja Beckmann

Tags: Havemøbler
Alle varer fra denne kategori Boligidéer

Flere emner


Relaterede rum