• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Aino Aalto


Aino Aalto

Aino Marsio begyndte at arbejde på kontor hos arkitekten Alvar Aalto i 1924. De blev forelsket, giftede sig og indledte deres livslange partnerskab. I 1932 måtte Alvar Aalto se sig slået i en designkonkurrence af sin kone. Vinderbidraget "Aalto glassene" vandt også guldmedalje ved Triennalen i Milano.

Vaner bør ikke regnes for konservatisme, selvom de har mange ting tilfælles. Konservatisme er en beslutning om ikke at ville ændre noget ved sig selv. Vaner er derimod forbundet med det faktum, at kendte ting bliver kedelige.

Aino Aalto modarbejdede vaner ved at udfordre folk til at acceptere komplet nye linjer og former, som dog stadig opfyldte de samme formål. Hendes designfilosofi passede naturligvis ikke dengang helt ind i tidsånden. De fleste ønskede at fastholde deres traditioner.

Heldigvis var der nogle mennesker, som værdsatte Aino Aaltos visioner og som støttede hende og hendes kolleger i deres revolution af finsk design. Aino Aaltos markante principper holdes i live i Aino Aalto glaskollektionen.

Disse glas blev designet til hverdagsbrug. I dag, 70 år senere, er de med deres tidløse design stadig en del af vores liv. De kan bruges i enhver situation og sammen med enhver stil, lige fra formelle selskaber til børnemiddage.


Brands