• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

David Chipperfield


David Chipperfield

Den engelske arkitekt David Chipperfield blev født i 1953 i London. Han blev uddannet fra Architects Association i London og blev oplært hos Douglas Stephen, Richard Rogers og Norman Foster fra 1978-1984.

I 1984 arbejdede Chipperfield selvstændigt i London og åbnede et ekstra kontor i Berlin kun tre år senere. Nu er der endnu et kontor i Milano og en forpost i Shanghai. Han har over 130 medarbejdere på sine kontorer, som har hjulpet Chipperfield med at vinde over 40 nationale og internationale konkurrencer samt et tilsvarende antal internationale priser.

David Chipperfield har bl.a. designet Figge Art Museum i Davenport, det prisbelønnede River and Rowing Museum i Henley-on-Thames og Literaturmuseum der Moderne som del af det tyske litteraturarkiv i Marbach. Chipperfields bygninger kan findes i hele verden, men hovedparten er beliggende i Japan og Tyskland.

I 1997 blev David Chipperfield hyret af 'Stiftung Preußischer Kulturbesitz' til at udvikle en plan for Berlins museumsø og genopbygning af Neues Museum. Desuden arbejder han på James Simon Gallery. Det er en planlagt bygning på museumsøen i Berlin.

Ud over sit arbejde som arkitekt skaber Chipperfield også designerprodukter for anerkendte producenter som Alessi. Derudover underviser han på flere universiteter: Han var professor på Staatlichen Akademie der Bildenden Künste i Stuttgart og har tidligere undervist på Harvard University og universiteterne i Graz og Napoli og er stadig gæsteprofessor på University of the Arts i London. Desuden har han Mies van der Rohe-professoratet på Escola Tècnica Superior D’Arquitectura i Barcelona.

Side af David Chipperfield


Brands