Ferdinand KramerFerdinand Kramer

Begyndelsen

Ferdinand Kramer var en tysk arkitekt og designer. Kramer blev født i 1898 i Frankfurt am Main, og han begyndte at studere arkitektur i München i 1916. Senere startede Kramer hos Bauhaus i Weimar, som han forlod blot et par måneder senere. Kramer fortsatte sin uddannelse i München, da det til hans store skuffelse ikke var muligt at studere arkitektur i Weimar. Det var en beslutning, han fortrød senere.

Funktionelt design

Kramer blev færdig med sin uddannelse på TH München i 1922. Derefter designede han forskellige småmøbler og redskaber såsom den kendte 'Kramer ovn'. Ud over at lave design for Thonet arbejdede Kramer i 1925 blandt andet hos det kommunale bygningskontor i Frankfurt, hvor han designede 'det nye Frankfurt' med møbler og redskaber.

I USA

I 1930 flyttede Kramer til USA som selvstændig arkitekt, hvor han begyndte at arbejde i forskellige design- og arkitektfirmaer. Han mest succesfulde design fra denne periode er det bærbare minikøkken, engangsparaplyen 'Rainbelle' samt en serie med saml-selv 'Knock-down' møbler. Hans design fra denne periode er kendetegnet ved et bevidst materialevalg, fleksibilitet og alsidighed.

Tilbage til Frankfurt

Kramer vendte tilbage til Frankfurt i 1952, hvor han i de efterfølgende år, som bygningsdirektør på Johann Wolfgang Goethe universitetet, påvirkede Frankfurt Universitets ydre på en bæredygtig måde. Derudover arbejdede Kramer med byplanlægning og design af universitetsbiblioteket i Frankfurt. Kramer sætte sit tydelige præg på byens centrum med arkitektoniske projekter.

Kramers værker

Kramer blev hædret med mange priser allerede, da han levede, og han var en af de mest indflydelsesrige moderne arkitekter. Man kunne for første gang opleve en oversigt over alle hans kreationer i Bauhaus-arkivet i Berlin i 1982.

Virksomheden e15 har også nyfortolket udvalgte designmøbler af Ferdinand Kramer siden 2012. Kramers gennemtænkte brug af materialer og de minimalistiske former er karakteristisk for hans møbeldesign, både i dag og dengang inspirerer med en tidløs elegance.

Side af Ferdinand Kramer


Brands