• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Hans J. Wegner


Hans J. Wegner

Hans J. Wegner anses for at være en af de førende figurer i det 20. århundrede indenfor møbeldesign. Tømreren, arkitekten og designeren blev født i 1914 og tæller som medstifter af den danske mode, der har præget den efterfølgende opfattelse af boligindretning.

I en alder af 17 var han i lære hos en tømrer (H. F. Stahlberg) og det var på dette tidspunkt, at han udviklede sit første design. Tre år senere flyttede han til København for at studere ved institutionen nu kendt som Det Kongelige Danske Kunstakademi Designskolen.

I 1940 indledte Wegner et fælles projekt med Arne Jacobsen og Erik Møller i Århus, som involverede indretning af Aarhus rådhus. Det var også i 1940, at Wegner begyndte at arbejde med Johannes Hansen - en mand, der spillede en vigtig rolle i moderne design til den danske befolkning. Det daværende industrielle kunstmuseum i København (nu Design Museum Denmark) købte deres første Wegner-stol i 1942. Hans J. Wegner åbnede sit eget designstudie i 1943, og i 1944 designede han sin første Kinastol i en serie inspireret af den kinesiske kejsers troner.

En legendarisk dansk designer

En af stolene i denne serie er, hvad der sandsynligvis Wegners mest berømte. Wishbone Chair, som han designede i 1949, og som Carl Hansen & Søn har fremstillet siden 1950. Hans J. Wegner betragtes som en af verdens bedste møbeldesignere. Han var en af drivkræfterne bag den danske moderne bevægelse, som gjorde meget for at ændre folks opfattelse af møbler i 1950'erne og 60'erne. Hans designs bevarer relevansen for os i dag, og hans sans for detaljer er en kilde til konstant forundring.

Hans J. Wegner kan betragtes som en dansk legende: tømreren, designeren og arkitekten har modtaget en række præmier og anerkendelser. Han er blandt andet æresmedlem af Det Kongelige Danske Kunstakademi og har modtaget en doktorgrad fra Royal College of Art i London. Han var også den første modtager nogensinde af Lunning-prisen og modtog den 8. International Design Award i Osaka, Japan. Hans værker er udstillet på store internationale museer, herunder Museum of Modern Art (MoMA) i New York og Die Neue Sammlung i München. Hans J. Wegner døde i Danmark i januar 2007.

Side af Hans J. Wegner


Brands