• Gratis forsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Arne Jacobsen


Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) var oprindeligt uddannet murer og dimitterede fra Det Tekniske Selskabs Skole i 1924 og Kunstakademiet i København i 1927. I 1928 modtog han Akademiets guldmedalje, men allerede i en alder af 23 fik han tildelt en sølvmedalje på Verdensudstillingen i Paris i 1925 – den første af utallige æresbevisninger, som blev et naturligt akkompagnement til Arne Jacobsens kunstneriske aktiviteter, hans utrættelige søgen og hans geniale koncepter, der alt sammen førte til utallige succeser i konkurrencer i ind og udland.

Hans hovedværker omfatter: Rådhusene i Århus, Søllerød, Rødovre og Glostrup, SAS-bygningen (Royal Hotel) i København, Munkegårds Skole i Gentofte, Toms Chokoladefabrik i Ballerup, Nationalbanken, Landskrona sportshal, St. Catherine's College i Oxford og administrationsbygningen til Hamburgerische Elektrizitätswerke.

Arne Jacobsen indledte et samarbejde med Fritz Hansens Eft. A/S i 1932 og designede i årenes løb en serie stole, som i dag betegnes som milepæle i udviklingen af moderne møbelkunst. Det gælder f.eks. 'Myren' (1951), 'Ægget' (1957) og 'Svanen' (1957).

Men han var også fornyer inden for andre designområder og designede bl.a. bordservicet 'Cylinda-line' i rustfrit stål.

Arne Jacobsen var professor på Kunstakademiet og blev udnævnt til æresdoktor ved en række udenlandske universiteter og akademier. Cylinda-line fik tildelt ID-prisen 1967 af Selskabet for Industriel Formgivning og International Design Award 1968 af The American Institute of Interior Designers.

Side af Arne Jacobsen


 

Arne Jacobsen – hans mest berømte designs

Arkitekt og designer Arne Jacobsen skabte nogle af de mest berømte stole i designhistorien, der er milepæle i udviklingen af moderne møbeldesign. Stolene i serie 7, Ægget og Svanen, er blot nogle af hans kreationer. Se hans mest betydningsfulde kreationer samlet i denne video!

Brands