• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Javier Mariscal


Javier Mariscal

Javier Mariscal blev født i Valencia i 1950. Siden han begyndte at bruge sin blyant til at tjene penge i 1970'erne, har hans liv og karriere været præget af hans uudtømmelige kreativitet og trang til at kaste sig ud i arbejde inden for forskellige fagområder. Møbeldesign, maleri, skulpturer, illustrationer, boligindretning, grafisk design, landskabsmaleri og landskabsdesign er blevet hans erhverv og hans liv.

Mariscal bruger altid et personligt formsprog i sine design, og selvom det har et komplekst indhold, er det enkelt, uskyldigt og samtidig provokerende. Han designede både maskotten Cobi til de Olympiske Lege i 1992 i Barcelona og maskotten Twipsy til Expo 2000 i Hannover. Ifølge hans egne udsagn er hans inspirationskilder "Calder og Vasquez, Miró og Mickey Mouse, Matisse og Crumb lige vigtige". Under sine studier tegnede Mariscal allerede underground-tegneserier og slog sit navn fast som en talentfuld fritænker.

Siden 1989 har Javier Mariscal arbejdet i sit eget studie Estudio Mariscal i et gammelt garveri i Palo Alto i Barcelona. Der designer han møbler for anerkendte producenter såsom Magis, Moroso og Amat3 samt porcelæn for Rosenthal og illustrationer til diverse magasiner. Kendte arbejder omfatter hans barstol Dúplex (1980), stolen Alessandra for Moroso (1995) eller bordlampen Domine for Santa & Cole (2002).

Side af Javier Mariscal


Brands