• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Ole Palsby


Ole Palsby

Ærlighed, bæredygtig udnyttelse af ressourcer og ansvarlighed – Ole Palsby kerede sig om kvalitet i hverdagen. Han ønskede at gøre design tilgængeligt for offentligheden ved at overføre funktionaliteten fra professionelle køkkener til private køkkener. 'Når man laver et design, er det et spørgsmål om at nå det punkt, hvor der ikke er mere at tilføje eller fjerne.' Efter Ole Palsbys opfattelse må produkterne ikke stjæle opmærksomheden fra maden og drikkevarerne, men skal i stedet blot anes og ellers understøtte madens udseende, duft og form.

I designprocessen var instrumenterne, forberedelsen, måltidet og bordet i centrum for Ole Palsby. Ole Palsby lod sig ofte inspirere af Japan og Zen-filosofien, som afspejler hans grundlæggende holdning til design. Idéen om at 'det overordnede indtryk bliver dannet lige meget af alle sanser: øjne, mund, næse, ører og hænder', var hans rettesnor i forhold til målet med hans design.

'At skabe værktøjer til køkken og bord, så de bliver en integreret del af madlavningen og selve måltidet.' Ole Palsby har designet opbevaringsglas, også for Rosendahl. Den grundlæggende idé var at give glassene et tidløst udtryk. Låget på glassene har det karakteristiske buede håndtag, som ses på mange af Ole Palsbys design.

Designet angiver funktionen, idet låget tages af med en simpel opadgående bevægelse. Udover Rosendahl har Ole Palsby også lavet berømte produkter for Eva Trio, Alfi og WMF.


Brands