• Fri pakkeforsendelse fra 1099 kr
  • 24.000 produkter på lager
  • 30 dages returret

Pierre Paulin


Pierre Paulin

Ekstraordinært fransk design

Født i 1927 studerede Pierre Paulin på Ecole Comondo i sin hjemby Paris og gik ind i designfasen for første gang i 1950'erne. Han skabte sig snart et navn i scenen med sine ikoniske, innovative designs, der udtrykte ånden fra dengangs sociale ændringer på en speciel måde.

Karakteristisk for Paulins design på det tidspunkt var hans stole og lænestole dækket af elastisk stof i runde former og lyse farver. Betrækstofferne var faktisk beregnet til badedragter.

I 1970'erne fik han i opdrag af den daværende franske præsident Georges Pompidou at redesigne nogle af værelserne i Eysée-paladset for at bringe modernitet til den officielle bopæl på en meget speciel måde. I de samme år var han også medvirkende til redesignet af Denon-fløjen i Louvre.

Paulin døde i juni 2009 efter en 60-årig karriere, hvor han blev en af de vigtigste designere i det 20. Århundrede. Hans værker er blevet vist på berømte museer og udstillinger rundt om i verden. F.eks. Kan Paulin-møbler findes i samlingerne fra MoMA i New York og Victoria and Albert Museum i London.

Paulin udførte det sidste arbejde før sin død for den italienske producent Magis, herunder revisionen af hans Elysée reolsystem, som indtil nu kun kunne findes i det franske præsidentpalads.

Side af Pierre Paulin


Brands